11/12/2008

**December VI ~~עוגיות תפוז~~

~~עוגיות תפוז~~
 

פשוט מאוד להכין את עוגיות התפוזים האלו, במידה וגם מזמן לא הכנתם בצק עוגיות המצריך גלגול לגליל, קירור, פריסה ואפייה, תגלו גם עד כמה זה נח
את גליל הבצק ניתן לשמור מספר שעות ועד מספר ימים במקרר, עטוף היטב בנייר סנדוויץ, וגם בשקית ניילון. מחממים תנור אפייה, מוציאים את גליל הבצק, פורסים דק כמה עוגיות שרוצים. מניחים על התבנית ומיד אופים
קליפת התפוז המגוררת מוסיפה ארומה טעימה. נועה סברה שמדובר בקליפות תפוז מסוכרות
~עוגיות תפוז~~
בקערה בינונית לנפות שתיים ורבע כוסות קמח לבן רגיל (315) עם כפית אבקת אפיה (4 גרם).
בקערה נפרדת או בקערת מיקסר, להקרים 150 גרם חמאה מרוככת עם שלושת רבעי כוס סוכר (150 גרם)- (שמתי כמות סוכר זו, וזה לדעתי מתוק מידיי, ניתן להפחית לשני שליש כוס סוכר=135 גרם
להוסיף קליפה מגוררת מתפוז ולטרוף היטב
להוסיף לקערה ביצה גדולה שנטרפה מעט קודם בנפרד. לערבב ולהוסיף חצי כוס צימוקים כהים או בהירים (מומלץ לחלוט ולייבש קודם את הצימוקים) להוסיף את הקמח ולערבב הכול לבצק אחיד
את הבצק לגלגל על משטח מקומח לנקניק ארוך, בקוטר 5 ס"מ. לעטוף בנייר סנדוויץ + שקית ולאחסן בקרור למשך מינימום שעתיים ועד מקסימום 3 ימים

:אפייה
לחמם את התנור לחום בינוני 180 מעלות. לפרוס מגליל העוגיות פרוסות דקות, להניח בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ולאפות כ- 15 דקות. לצנן מעט את העוגיות בתבנית ולהעביר לצינון מוחלט על רשת
פורסם בניוזלטר האחרון של רשת אורט ישראל הפרסומת הזוכה – באמצע חודש ספטמבר התקיימה לראשונה תחרות הפרסומות "סברס 2008". במקום הראשון זכתה תלמידת כיתה י"ב מהמקיף השש שנתי למדעי ולטכנולוגיה אורט חולון. בכתבה הבאה תוכלו לקרוא על התחרות, על הזכייה ועל נימוקי השופטים. כמו כן, תוכלו גם לצפות בפרסומת הזוכה
הכתבה המלאה
נמצאת כאן
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

No comments:

assets Creative Commons License