12/12/2008

**December VIII עוגיות שיבולת שועל בננה שקד ושוקולד

~~עוגיות שיבולת שועל בננה שקד ושוקולד~~
או הו, כמה שהעוגיות הללו טעימות
עוגיות שיבולת שועל-בננה-שקד ושוקולד
הכמות:כ-50 עוגיות בגודל בינוני
החומרים :
כוס ועוד שלושת רבעי הכוס שיבולת שועל לבישול
כוס וחצי קמח לבן רגיל מנופה
שתי כפיות אבקת אפיה מנופה
רבע כפית סודה לשתיה מנופה
חצי כפית מלח דק
חצי כפית קינמון
מאה ועשרים (120) גרם חמאה רכה
כוס סוכר דמררה זהוב
חצי כוס סוכר לבן
ביצה גדולה
שתי כפיות תמצית וניל
כוס שוקולד צ'יפס כהה או שברי שוקולד
בננה בינונית מוצקה ובשלה לא מאד, קלופה וקצוצה לחתיכות קטנות. חתכתי את הבננה לאורך מספ' פעמים, ואז פרסתי-יתקבלו חתיכות קטנות קצוצות. אין צורך למעוך-הן מתקבלות יפה לאחר האפיה
כוס שקדים לא מולבנים קצוצים

אופן ההכנה:
לחמם תנור אפייה לחום בינוני גבוה - 190 מעלות. להכין תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. העוגיות יאפו בשלושה סבבים. לקרר מעט את התבנית לאחר כל סבב עוגיות.
בקערה בינונית לערבב יחד: שיבולת שועל, קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, מלח וקינמון.להניח בצד
בקערת המיקסר לערבב:חמאה וסוכרים למשך כדקה. להוסיף ביצה ווניל.להוסיף תערובת קמח ב- 3 פעמים. בעזרת כף עץ להוסיף שוקולד, בננה ושקדים
לנטף עוגיות בכמות של כף מדידה על נייר האפייה במרחקים. לשטח עם היד(16 עוגיות בתבנית). לאפות בתנור החם כ-13 דקות או עד שהעוגיות זהובות. לצנן את העוגיות על רשת. לאחסן בכלי אטום. העוגיות פריכות
The Good Cookies-Tish Boyle עיבוד שלי למתכון של
 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

2 comments:

Anonymous said...

אין צורך לבשל את שיבולת השועל לפני?

Chanita Harel חני הראל said...

אין צורך

assets Creative Commons License