13/01/2009

* January 13 II מרתה סטיוארט, הספר החדש ועוגיות שוקולד כפולות

אינני חסידה גדולה של מתכוני מרתה סטיוארט. יחד עם זה חלק מהמתכונים שלה המתוקים בעיקר נחלו אצלנו הצלחה, כדוגמת עוגיות השוקולד שכאן. לאחרונה מרתה סטיוארט הוציאה ספר חדש
Martha Stewart’s Cooking School: Lessons and Recipes for the Home Cook
אפשר להתרשם מהספר ולקבל גם 3 מתכונים מפתים: טוגני קישואים וגבינה, דג אפוי במלח וגם סופלה שוקולד אישי
הכתבה והמתכונים
נמצאים פה

~~עוגיות שוקולד כפולות~~


עוגיות שוקולד כפולות
כ-36 עוגיות
מרכיבים
כוס קמח רגיל =140 גרם
חצי כוס קקאו איכותי
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
מאתיים גרם שוקולד חלב-אני שמתי 100 גרם ספלנדיד להמסה+100 גרם שוקולד מריר של ורד הגליל, אפשר לשים קצת יותר מ-100 גרם לשוקולד החתוך
מאה גם חמאה
כוס ושליש סוכר לבן
שתי ביצים גדולות
כפית תמצית וניל

החומרים הנ"ל נמדדו בכלי מדידה בינלאומיים, כמויות סוכר ושומן מופחתים במקצת מהמתכון המקורי
אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני נמוך – 160
בקערה לערבב: קמח+קקאו+סודה ומלח, להניח בצד
להמיס חמאה + 100 (או 120 גרם) שוקולד קצוץ, מעל אמבט מים חמים, לערבב עד שנמס ואחיד, לצנן מעט
לקערה גדולה או קערת המיקסר לצקת תערובת שוקולד, להוסיף: סוכר, ביצים ווניל. לטרוף היטב במהירות בינונית. להנמיך את המהירות ולהוסיף את תערובת הקמח. לקפל פנימה 100 או 120 גרם שוקולד קצוץ
לנטף כפיות מהתערובת על נייר אפייה בתבנית הגדולה של התנור, לשמור על מרווחים של 5 ס"מ בין כל עוגיה, העוגיה נהיית שטוחה בזמן האפייה. לאפות כ 15 דקות

העוגיה תהיה מעט רכה בזמן הוצאתה מהתנור, לצנן מעט בתבנית ולהוציא לצינון מוחלט על רשת
חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

No comments:

assets Creative Commons License