16 February 2009

** February 17 עוגת השמרים הטובה מכולן

~~עוגת השמרים הטובה מכולן ~~
מי אמר ששמרים אינם תופחים כי קר להם ? השמרים תופחים יפה מאוד גם ללא מקורות חמים כזרזים. בצק משובח ומעודן, וקלות הכנה רבה. רוצים לקבל הרבה מחמאות? הכינו את המאפה הזה ומסרו אותו כמתנה. חזרו לספר איך יצא,שיהיה בתאבון
 

עוגת שמרים
:החומרים
חצי קילו קמח לבן רגיל
שתי ביצים גדולות
מאתיים גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם

שלוש כפיות שמרים יבשים
קורט מלח
חצי כוס מים חמימים
ממרח שוקולד (נוטלה =צינצנת קטנה תספיק או ממרח תמרים במשקל 450 גרם)

אופן ההכנה

 את הבצק ניתן ללוש במיקסר או ידנית
לערבב שמרים בחצי כוס המים עם חצי כפית סוכר. להניח לתסיסה למספר דקות
לערבב יתר חומרי הבצק, יחד עם עיסת השמרים
ללוש כ- 10 דקות
במידה והבצק דביק מעט להוסיף כף קמח, יתכן ויידרשו כפות ספורות בלבד של קמח נוסף.הבצק יתקבל רך ונעים
להתפיח מס' שעות בחוץ - לפחות 3 שעות

.להוציא לבצק את האויר ולהתפיח עוד שעה
.לחלק את הבצק ל- 6 כדורים, לרדד כל אחד לעלה, למרוח שיכבה דקה של מלית
לגלגל לגליל, לגלגל ל'צמה' כל זוג גלילות
להניח בתבנית גדולה של התנור 3 צמות.
להניח לתפיחה של ½ שעה.
למרוח את הצמות בחלמון מדולל במים.
להכניס לתנור קר (לא מחומם מראש) להדליק את התנור לחום בינוני 180, לאפות כ – 40 דקות

לזיגוג:
לבשל מעט מים+מעט סוכר+טיפת וניל
לטפטף על העוגה בעודה בתנור, דקות ספורות לפני הוצאתה


ממרח תמרים חלק ,ללא גושים
 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

2 comments:

ליזה said...

שלום
יש לי שאלה, ערבבתי את כל החומרים ויצאה לי בלילה דביקה, האם כך היא צריכה להיות או שיש צורך להוסיף עוד קמח?
בתודה
ליזה

Chanit H. said...

היי ליזה
תוסיפי עוד כפות ספורות של קמח.כף אחר כף. דיי מהר תקבלי יופי של בצק.
בהצלחה ובתאבון
כייף שבקרת :)

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License