12 March 2009

* March 13 ~~מתכון לחלת שוקולד, לחם ארז~~

מתכון לחלת שוקולד של ארז קומרובסקי, כזו עוד לא אכלתם
 

חלת שוקולד של ארז קומרובסקי
המתכון לקוח מהספר של ג'ואן נתן
The Foods of Israel Today
החלה עשירה בשוקולד ובעלת צבע כהה ונפלא. ניתן לאכול את החלה חמה או צוננת. קל לפריסה לאחר צינון והקפאה בפרוסות לשימוש עתידי, או על מנת להפתיע אורחים לא צפויים. הצעת הגשה נוספות:- למרוח פרוסת חלה בממרח נוטלה ביתי או ממרח בוטנים או ריבת שזיפים

הכמות:2 כיכרות, ניתן להכין בקלות מחצית הכמות לכיכר אחת
החומרים

שני שליש כוס סוכר לבן = 130 גרם
שתי כוסות מים פושרים
שבעים (70) גרם חמאה רכה
שני חלמונים מביצים גדולות
שתי כפות שמרים יבשים
שליש כוס אבקת קקאו
שש עד שבע כוסות קמח לבן רגיל 840-980 גרם
כף מלח רגיל
שלוש מאות וארבעים (340) גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה
בקערת מיקסר לערבב: סוכר, מים, חמאה וחלמונים. לערבב הכל במהירות בינונית
להוסיף כעת את השמרים, אבקת הקקאו ושלוש כוסות מהקמח. לערבב במהירות נמוכה עד שהכל אחיד
להוסיף מלח ולערבב
להוסיף עוד כשלוש כוסות קמח, ללוש לבצק משך חמש דקות או עד שהבצק חלק וגמיש. הבצק המוגמר צריך להיות לח אבל לא דביק. ניתן להוסיף כפות נוספות של קמח לפי הצורך
להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף כעת את השוקולד הקצוץ, להמשיך ללוש משך 3-4 דקות עד שהשוקולד מעורב היטב בבצק
להעביר את הבצק לקערה משומנת קלות, לכסות את הקערה ולהתפיח את הבצק עד שמכפיל את נפחו משך שעה וצי עד שעתיים
:עיצוב ואפייה
ללוש מעט את הבצק, להעביר למשטח מקומח קלות. לחלק את הבצק לשישה חלקים שווים. לכסות ולהניח למשך 15 דקות
לגלגל כל חלק בצק - שישית לגליל באורך של 35 ס"מ לערך
לקלוע חלה מכל שלושה גלילי בצק. להניח את שתי החלות בתבנית גדולה להתפחה עד שהחלות מכפילות את נפחן כשעה
בזמן שהחלות תופחות יש לחמם את התנור לחום של 190 מעלות
כשהתנור חם לשים בתוכו תבנית קטנה עם מים רותחים. את התבנית עם כיכרות הלחם, יש לשים בחלק העליון של התנור
לאפות עשרים דקות. להנמיך את חום התנור ל- 180 מעלות ולאפות 20 דקות נוספות
לפני הקליעה

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License