02/03/2009

*March 2 עוגיות מנדלברויט

~~עוגיות מנדלברויט~~

עוגיות המנדלברויט הללו נהדרות. העוגיות מזכירות עוגיות ביסקוטי בשמן היהודי המוכר והאהוב. פירוש השם מנדלברויט הוא "לחם שקדים" בשפה הגרמנית. סוד ההצלחה של מתכון זה טמון בתוספת של מעט שמן בבצק. כמות קטנה של שמן שעושה את ההבדל .יתקבל בצק לא דביק ונח לעבודה. העוגיות עצמן לא קשות מידי ובעלות מתיקות עדינה. העוגיות תשמרנה במשך זמן רב יחסית, ובכלל כייף לנגוס מהן. אז מתי אתם מכינים? ספרו לי. שיהיה לכם בתאבון
עוגיות מנדלברויט
החומרים
שתים וחצי כוסות קמח לבן רגיל מנופה = 350 גרם
רבע כפית סודה לשתיה מנופה
כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח דק
מאה ועשרים (120) גרם חמאה רכה
חצי כוס ועוד 2 כפות סוכר לבן
ארבע וחצי כפיות שמן קנולה
שתי ביצים גדולות
כפית מיץ לימון
חצי כפית תמצית וניל
חצי כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר/שוקולד חלב חתוך דק
חצי כוס שקדים קצוצים

ההכנה

לחמם תנור לחום בינוני של 180 מעלות. להכין תבנית אפיה גדולה של התנור מרופדת בנייר אפיה
בקערה לנפות: קמח, סודה לשתיה, אבקת אפיה ומלח
בקערת מיקסר לטרוף: את החמאה והסוכר למשך מספר דקות. להוסיף שמן ולהמשיך לערבב
להוסיף ביצים אחת בכל פעם. להוסיף מיץ לימון ווניל
להוסיף את תערובת הקמח בשתי פעמים.
להוסיף שוקולד ושקדים.
להעביר את הבצק למשטח עבודה ,לחלק לשני חלקים
לגלגל כל חלק בצק לגליל בקוטר 3.75 ס"מ לערך. להעביר את שני הגלילים לתבנית האפיה .לדאוג למרחק בינהם. לשטח מעט כל גליל לעובי של כ 1.5 ס"מ
לאפות משך 20 דקות
להוציא את הגלילים מהתנור ולצנן למשך 20 דקות. בינתיים להנמיך את חום התנור ל 120 מעלות
להעביר כל גליל לקרש חיתוך, לצנן. לחתוך לפרוסות בעובי של 1.25 ס"מ
להחזיר את העוגיות לתבנית האפייה, לסדרן כמו בתמונה

להמשיך לאפות למשך כ-40 דקות נוספות
הכמות: כ- 50 עוגיות

 

 

No comments:

assets Creative Commons License