13 May 2009

* May 14 מאפה תרד וגבינות

מאפה תרד וגבינה
 


רכשתי היום שקית מדליונים של תרד, המוצר (יבוא בלגי) בשקית 800 גרם, מכיל הרבה מדליונים ירוקים, מוצר משובח וללא עודף נוזלים, נח לשימוש, מפשיר יחסית מהר וזמין לשימוש
מה הכנתי ? כמו חביתת ירק אבל אפויה בתנור!
ערבבתי ביצים, חלב, קמח תופח, בצל ושום שנקצצו קודם וטוגנו קלות בחמאה, הוספתי את המדליונים שבינתיים הפשירו, הוספתי גבינות: פטה וקשקוול, מוסקט .. צ'ילי טחון טרי..אפשר לגוון גם עם בזיליקום טרי קצוץ, ולתנור
שילוב הטעמים והרכות של המאפה מפתים לחתוך עוד ועוד חתיכה

מאפה תרד וגבינה
:המרכיביםבצל בינוני קצוץ
שן שום גדולה או 2 קטנות יותר קצוצות
כף חמאה = 15 גרם
שלוש ביצים גדולות
כוס חלב
כוס קמח לבן רגיל = 140 גרם
שתי כפיות אבקת אפיה מנופה
ארבע כפות בזיליקום טרי קצוץ- לא חובה
חצי כפית מוסקט טחון טרי
שלוש מאות וחמישים גרם של תרד טחון-כמעט מחצית השקית של מדליוני תרד הקפואים,לשקול את המוצר הקפוא ולא המופשר
מאה וחמישים גרם גבינת פטה מפוררת ביד
מאה גרם גבינת קשקוול
מעט פלפל צ'ילי גרוס
אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
לרפד תבנית בגודל 20 על 30 לערך, או תבנית קטנה יותר בנייר אפייה.
במחבת לטגן בבחישה לא תכופה את השום והבצל בחמאה עד שמתרככים.
בקערה גדולה לטרוף : ביצים וחלב. להוסיף קמח מעורב באבקת אפיה, מוסקט ומעט צ'ילי גרוס
כעת להוסיף לקערה: בצל ושום מטוגנים, תרד וגבינות.
לצקת את התערובת לתבנית המוכנה. לאפות כ 35 דקות בתנור החם. בדקות האחרונות של האפייה מומלץ להפעיל את הטורבו לקבלת גוון יפה. לצנן את המאפה מספר דקות, לחתוך לגודל הרצוי
המאפה טעים חם, פושר או קר

 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License