23 June 2009

* June 23 עוף שלם אפוי על מצע של לימון

עוף שלם אפוי עם לימון, זה מעדן
 

.עוף שלם הנאפה בתנור על מצע של פרוסות לימון ובצל. הלימון והעוף טעמם נהדר
אופן ההכנה:
על תבנית (אצלי תבנית אמייל) מרופדת בנייר אפייה (שיחסוך זמן ניקוי של התבנית) שתכיל עוף שלם בינוני, (גודל תבנית מוערך 20 ס"מ על 30 ס"מ) , למרוח מעט שמן זית, לפזר מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי, פרוסות דקות מלימון גדול רחוץ ללא גרעינים, פרוסות מבצל פרוס דק, זרעוני חרדל שלמים, מעט פלפל צ'ילי גרוס
:הנה כך
 
גם העוף קיבל טעם לימוני, מעט חמצמץ הוא נהדר
 
.להניח מעל זה עוף שלם משוטח (חתוך באמצעו), להשאיר את העור על העוף
למרוח את העוף בשמן זית, דבש נוזלי (הוספתי מעט נוזלים מעגבניות שרי כבושות, זה לא חובה)
לאפות את העוף בתנור החם (200 מעלות) במשך כשעה ללא כיסוי בשליש התחתון/אמצעי של תנור האפייה
מומלץ להוציא ולהפוך את העוף 3-4 פעמים במהלך השעה, ניתן להפעיל את הטורבו בתנור לסרוגין ולפרקי זמן קצובים
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License