28 June 2009

*June 28 להכין בבית - גלידת וניל

גלידת וניל אמיתית, אחרי שתאכלו ממנה, לא תרצו אף גלידה אחרת.  אינכם מנחשים מה בתמונה ולמה בעצם הבאתי את זה, זו הכפית האחרונה של גלידת הוניל שהוכנה בסוף השבוע, לידה :פרח היבסקוקס אדום ומסוכר חלוט במים , זה היה כה טעים
--
המגזין האמריקאי פוד אנד ויין כתב לאחרונה על טכניקה מעניינת להכנת גלידה בבית-
אין שימוש בביצים
יש שימוש והסמכה של הגלידה במעט קורנפלור
שימוש בכמות קטנה של גבינת שמנת אמריקאית

נרתמתי למשימה, לבדוק אם המתכון עובד. המשימה לא היתה פשוטה וקלה. תארו לעצמכם : לבדוק כל שעה את הגלידה במקפיא, לשרבב לתוכה כף גלידה ארוכה , להוציא, לטעום ולראות אם היא כבר מוכנה
המשימה הושלמה לאחר כמחצית היממה והתוצאה היתה: מיכל חסר בגלידת וניל ענוגה ..אבל טעם טוב בפה שלי
קשה לי לעמוד בפני טעמו וריחו של הוניל. וזה לא משנה מה צורתו, אם במקלון, סוכר וניל, תמצית וניל או משחה. התבלין הריחני הזה מתבל ומבשם בקביעות את רב מאפי הבית
המתכון לגלידת וניל סיקרן אותי, למרות ההמלצה להשתמש במכונת גלידה ביתית, החלטתי להכין את הגלידה ללא מכונה ולהעזר במיקסר לעירבול
מכונת גלידה אמורה ליצור מירקם קל/יציב עוד יותר לגלידה הזו, אך התוצאה שקיבלתי מצויינת ועשירה בטעם וניל. גם מנוקדת כולה בנקודות וניל שחורות וקטנטנות


החומרים וההוראות ההכנה פשוטות. כדאי לרכוש מראש, במידה ואין ברשותכם
* סירופ תירס בהיר-שקוף - לרכישה בכל חנות טבע
* גבינת שמנת אמריקאית, באריזת קרטון בכל מרכול
גלידת ונילהמרכיבים
שתי כוסות חלב = 500 מ"ל חלב= 1/2 ליטר
כף +1 כפית קורנפלור
ארבעים וחמישה גרם גבינת שמנת אמריקאית
כוס ורבע שמנת מתוקה =מיכל ורבע שמנת 38%שומן
שני שליש כוס סוכר =130 גרם סוכר
כף וחצי סירופ תירס בהיר
מקל וניל טרי, חצוי
שמינית כפית מלחדק
:ההכנה
למלא קערה גדולה במי קרים או מי קרח.
בקערה קטנה לערבב: 2 כפות מהחלב יחד עם קורנפלור עד שנמס.
בקערה בינונית אחרת לערבב את גבינת השמנת עם מזלג ולהניח בצד.
בסיר בינוני בתכולה של 2 ליטר, לערבב:
יתרת החלב, השמנת מתוקה, סוכר, סירופ תירס ומקל הוניל.
את מקל הוניל יש לחצות, עם כפית/סכין לגרד את כל תוכנו לתוך החלב ואת המקל עצמו גם לשים בתוך החלב
להביא את התערובת לרתיחה, לבשל עד שהסוכר נמס והוניל מעורב היטב עם החלב כ- 4 דקות ברתיחה עדינה
להסיר מהאש, בהדרגה לטרוף פנימה את תערובת הקורנפלור (לערבב אותה שוב בקערית לפני ההוספה לחלב) להמשיך לבשל על להבה בינונית עד שהתערובת מסמיכה מעט כדקה של בישול
בהדרגה להוסיף את התערובת שבסיר לקערה (חסינת חום)עם הגבינת שמנת. בתחילה להוסיף כמות קטנה חמה , לערבב ואז להוסיף במטרף ידני את כל התערובת החמה
לבחוש פנימה את המלח.
להניח את הקערה עם תערובת הגלידה בתוך קערה גדולה יותר עם מי קרח, לצנן במשך 20 דקות.
בשלב זה ישנן 2 אפשוריות
לצקת את הגלידה לתוך מכונת גלידה ולהמשיך לפי הוראות היצרן או
כפי שאני עשיתי -העברתי את הגלידה למיכל פלסטיק והקפאתי אותו. כל פרק זמן הוצאתי את הגלידה ועירבלתי אותה במיקסר רגיל ושוב החזרתי להקפאה
בהכנה במכונת גלידה
לאחר 4 שעות להעביר את הגלידה למיכל פלסטיק ולהקפיא
גלידה שהוכנה ללא מכונה תקפא לגמרי לאחר כ-10 שעות. להגשה, יש להוציאה דקות ספורות על השיש ואז ליטול כפות עם כף גלידה ולזלול
 
 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License