03 July 2009

* July 3 מתכון לביסקוויטים נוסח ניו מכסיקו

 ~~ביסקוויטים נוסח ניו מכסיקו ~~
עוגיות דקיקות, עגולות ועדינות בטעמן, בטעם קינמון ותפוז. התכבדו במתכון אהוב בעל אופן הכנה מעט שונה
 
ביסקוויטים נוסח ניו מכסיקו
המתכון מבוסס על מגזין קוקינג לייט האמריקאי/נובמבר 2007
הכמות: 40 עוגיות

המרכיבים
מאתיים וחמישים גרם קמח לבן רגיל מנופה
כפית אבקת אפיה מנופה
רבע כפית מלח שולחני
שלושת רבעי כוס סוכר לבן = 150 גרם
מאה ועשרים גרם חמאה רכה
ביצה גדולה
כף קליפת תפוז מגוררת
כפית תמצית וניל
לציפוי

רבע כוס אבקת סוכר
--
שתי כפות סוכר
רבע כפית קינמון

:ההכנה
בקערה לערבב את הקמח, אבקת האפיה והמלח.
בקערת מיקסר לטרוף 3/4 כוס סוכר וחמאה במשך 2 דקות. להוסיף ביצה ולהמשיך לטרוף דקה נוספת. להוסיף קליפת תפוז ווניל לערבב היטב. בניו מכסיקו מוסיפים בשלב זה גם כפית וחצי זרעוני אניס.
במהירות נמוכה של המיקסר להוסיף את הקמח, מחצית הכוס בכל פעם.
להעביר את הבצק הרך לקערה קטנה ולכסות בניילון, לאחסן במקרר במשך שעה.
לחמם תנור פייה לחום בינוני 180 מעלות, להכין תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה.
לחלק את הבצק ל- 4 חלקים. 3 חלקים להחזיר מכוסים למקרר. מרבע הבצק ליצור גליל עבה ולפרוס לעשר פרוסות קטנות, כל פרוסה לגלגל לכדור ולהניח בתבנית האפייה במרחקים גדולים זה מזה. 10 עוגיות בתבנית
את אבקת הסוכר לשים בקערית עמוקה. לטבול תחתית של כוס זכוכית באבקת הסוכר ולשטח כל כדור בצק לקוטר של 5 ס"מ. לטבול את תחתית הכוס באבקת הסוכר פעם או פעמיים עבור כל עוגיה בנפרד. יתקבלו עיגולים שטוחים ודקים.
לערבב את 2 כפות הסוכר עם הקינמון בקערית קטנה. לפזר כ 2 כפיות מהתערובת על העוגיות שבתבנית
לאפות את העוגיות 10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות היטב.
לצנן מעט בתבנית ולהעביר רשת לצינון.
העוגיות פריכות ונהדרות

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License