03 August 2009

* August 4 מתכון לסלט צ'ירשי (של מסעדת גואטה)

סלט צ'ירשי
היום אני רוצה לחלוק איתכם מתכון כתום נוסף: סלט דלעת – צ'ירשי, פשוט ונהדר. המתכון פשוט יחסית להכנה, ומתאימים לתקופת הקיץ בה רובנו מעדיפים לבלות הכי קרוב שאפשר למזגן. לאחרונה סעדנו במסעדת צ'צו בשוק של נתניה. נחמד לסעוד במסעדה ממוזגת ונעימה השוכנת בינות לדוכני השוק הגדושים בשפע של פירות וירקות קיציים. קיבלנו מנות אוכל נדיבות שלצידן הוגש גם סלט צ'ירשי מצוין. את הסלט הפיקנטי הזה גיליתי לראשונה כשהתחלתי לצאת עם מי שהיה אז בן זוגי, אלי – בארוחה הראשונה בבית הוריו, הוגש סלט הצ'ירשי שלא היה מוכר לי מהבית, אך ערב מאוד לחיכי והוא אהוב עד היום

סלט צ'ירשי / מבוסס על מתכון מסעדת גואטה עם התאמה לטעם המשפחה

מרכיבים:
שני גזרים בגודל בינוני קלופים וחתוכים כל אחד ל-3-4 חלקים
תפוח אדמה בגודל בינוני קלוף וחתוך לרבעים
חמש מאות גרם דלעת קלופה ונקייה חתוכה לקוביות גדולות

לרוטב:
שליש כוס שמן קנולה
כף פפריקה מתוקה
כף כמון
כף קימל טחון – לא חובה
כפית מלח דק
10-15 שיני שום כתושות לפי הטעם
:אופן ההכנה
בסיר קטן יש לבשל את הירקות.
למלא את הסיר בליטר מים רותחים ולהכניס את הירקות לבישול לפי מידת רכותם.
קודם לבשל רק את הגזר למשך דקות ספורות, להוסיף את תפוח האדמה ולהמשיך לבשל,
להוסיף את הדלעת ולהמשיך לבשל את כל הירקות עד שהם מתרככים. לסנן את הירקות ממי הבישול ולקרר אותם
כעת יש למעוך למחית את כל הירקות יחדיו.
ניתן למעוך את הירקות במועך תפוחי אדמה, בחרתי למעוך את חלקם כך ואת חלק מהירקות טחנתי במעבד מזון. התקבלו שתי תערובות אחת חלקה יותר וקרמית והשנייה מוצקה יותר, ערבבתי את שתי התערובות בקערה גדולה
הכנת הרוטב:
בקערה קטנה לערבב את כל חומרי הרוטב ולהוסיפם לקערת הירקות, לערבב הכול יחד.
לשמור את הסלט במקרר
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

1 comment:

bigjack said...

נהדר...מאד אוהב את הסלט הזה.

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License