07 August 2009

*August 7 עוגת בננות רום וצימוקים

~~עוגת בננות~~
 


עוגת בננות בחושה וקלה להכנה. מומלץ להשתמש ברום אמיתי איכותי, טעמו מודגש לאחר האפייה והוא משתלב היטב בעוגה הטעימה הזאת. ניתן להקפיא פרוסות מהעוגה, רצוי עם נייר מפריד בין כל פרוסה. העוגה המופשרת נאכלת כמו טרייה. אפשר להגיש את העוגה עם ריבה או כמו שהיא. העוגה מכילה שמן ולא שומן מוצק וגם סוכר חום כהה המעניק לה צבע חום יפה. עוגת בננות לדעתי איננה דוגמנית אידיאלית לצילום, אבל בכל זאת.. פרוסת עוגה כזו עם הקפה של הבוקר היא הפינוק היומי שלי מקווה שגם שלכם

עוגת בננות רום וצימוקיםהחומרים:
מאתיים וחמישים גרם בננות בשלות
שלוש מאות גרם קמח לבן מנופה
כפית וחצי אבקת אפייה
קורט מלח דק
מאתים וחמישים גרם סוכר חום כהה =כוס ורבע
שתי כפות רום = 30 מ"ל
מאה מ"ל חלב = 6.5 כפות
מאה וחמישים מ"ל שמן קנולה או שמן חמניות=2/3 הכוס
שתי ביצים גדולות
מאה גרם צימוקים זהובים =1 כוס

תבנית אינגליש קייק מוארכת
אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות. את תבנית האפייה לשמן ולקמח.
בקערת מיקסר או בקערה לערבוב ידני למעוך את הבננות, להוסיף בבחישה: סוכר ורום
בקערה נפרדת לערבב: קמח+אבקת אפיה ומלח.
לקערת המיקסר להוסיף את החלב ולערבב. להוסיף כעת את השמן והביצים אחת אחר השנייה.
בהדרגה להוסיף את תערובת הקמח ולבחוש היטב.
לערבב את הצימוקים עם כפית או שתיים קמח, להוסיפם לתערובת העוגה.
לצקת את תערובת העוגה לתבנית המוכנה וליישר.
לאפות בתנור החם כשעה עד שעה ורבע או עד שהעוגה מוכנה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא ייבש


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License