26/09/2009

* September 26 מתכון לחלה מתוקה עם תפוחים

חלה מתוקה עם תפוחים
חלה חגיגית ומתוקה המשלבת פירות ומתאימה לחגים וגם לימי חול



חלה חגיגית במלית פירות

:לבצק
כוס מים פושרים = 250 מ"ל
שתי כפות שמרים יבשים=18 גרם או פי 2.5 הכמות שמרים טריים
חצי כוס סוכרלבן = 100 גרם
חצי כוס שמן או חמאה מומסת
שתי ביצים
שתי כפיות תמצית וניל אמיתית
כפית מלח דק
ארבע וחצי עד 5 כוסות קמח מיוחד ללחם או קמח רגיל = 630 עד 700 גרם קמח
:למלית הפרי
כוס וחצי תפוחי עץ קצוצים גס, אפשרי לשים תפוח אחד גדול וירוק
חצי כוס חמוציות יבשות
חצי כוס משמש מיובש חלוט וקצוץ
חצי כוס צימוקים בהירים, חלוטים ויבשים
חצי כוס סוכר לבן
כף מיץ לימון – לא חובה
כפית קינמון – לא חובה
לזיגוג
ביצה טרופה עם כפית סוכר

:תבנית
לחלה אחת גדולה מאוד תתאים תבנית 30 על 12 ס"מ. לשתי חלות קטנות יותר - תבניות כיכר 12 על 22 ס"מ
:ההכנה
.את הבצק ניתן להכין ידנית או במיקסר. בקערה קטנה לערבב מים וכף מכמות הסוכר +שמרים לערבב, להתפיח
.להוסיף: יתרת סוכר, שמן, ביצים, וניל ומלח. להוסיף מספיק קמח ליצירת בצק גמיש
.ללוש את הבצק 8 עד 10 דקות
.ליצור מהבצק כדור ולהניח בקערה משומנת, לכסות ולהתפיח עד שכפול בנפח כשעה
.לערבב את כל חומרי המלית בקערה
:עיצוב החלה
לאחר תפיחת הבצק, ללוש מעט. לשטח לעיגול בקוטר של כ-25 ס"מ, לשים מעל מחצית חומרי המילוי וללוש אותם פנימה
להוסיף את יתר חומרי המלית, וללוש אותם פנימה. להשאיר מספר כפות מלית בצד
.לתת לבצק לנוח במשך 5 דקות
לחלק את הבצק ל- 16 חלקים שווים. ניתן להשאיר את חלקי הבצק כפי שנחתכו, אני העדפתי לגלגל את הבצק לכדורים נאים
.להניח 8 כדורי בצק על תחתית התבנית המרופדת בנייר אפייה. מעל, להניח את שמונת הכדורים הנותרים. לפזר מעליהם מהמלית הנותרת
למרוח את החלה בזיגוג הביצה ולפזר מעליה סוכר. לכסות בעדינות ולהניח להתפחה עד שכפול כשעה
לאפות את החלה בחום בינוני 180 מעלות, משך כ- 45 דקות. במידה והחלה משחימה מדי למעלה במהלך האפייה, לכסות בנייר כסף ולהמשיך באפייה
.לצנן את החלה בתבנית משך 10 דקות. להוציא ולצנן לגמרי


 
השף הבריטי קיט פלויד הלך לעולמו לאחרונה לאחר שסיים ארוחה הגונה שכללה צדפות ,שרימפס בליווי של כוס יין אדום משובח
בבעלות השף מסעדות בצרפת, ספרד, בריטניה ולאחרונה גם בתיאלנד. פלויד הוציא לאור 25 ספרים והשתתף ב- 20 סדרות טלויזיה העוסקות בבישול ואוכל טוב. השף לימד בשלנים חובבים בבריטניה וברחבי העולם כיצד להנות מבישול

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שליעולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

assets Creative Commons License