15 October 2009

*October 14 לחם קטלוני/פיצה ספרדית-יום הלחם העולמי

 לחם קטלוני/פיצה ספרדית, מעולה
Coca de recapte זכרו את השם הזה
זהו שמו הספרדי-קטלוני של הלחם השטוח הזה
אני יושבת מול מסך המחשב, הצלחת שלי ריקה, מלבד פירורי בצק של פיצה וכתמים אדומים קטנים של פלפל אדום ועגבניה, הם מעידים חרש מה היה כאן קודם
והפעם
פיצה/לחם שטוח נוסח קטלוניה. שונה מכל מה שהכרתי, בצבע, בריח ובטעם

 

?מה יש לנו כאן
בצק שמרים שנלוש ונח לסרוגין ותפח לו לאט תוך כדי ניצול מרבית התבניות הגדולות שיש בבית. התקבלו 6 פיצות
שמן זית שנמרח ביד נדיבה
.מלח ים גס שתיבל את הבצק ואת כל הירקות
פלפלים ירוקים ואדומים בשרניים (ובצל אחד גדול פרוס דק) שבושלו קודם במחבת עם (שפע שמן זית) ושום.. אפשר היה לאכול את הפלפלים מהמחבת ככה, ללא הבצק...עלה הדפנה שניזרק פנימה הוסיף להם ניחוח טוב מיוחד
.עגבניות שרי חצויות וקטנות עיטרו את הבצק
.פרוסות קישוא דקיקות שהמתינו בקערה זרויים מלח ושמן
.קמח תירס איטלקי כיסה את תבניות האפייה ושימש כמצע פריך וצהבהב לבצק
.הבצקים נאפו בתנור לוהט עם טורבו מרבית הזמן
.עד שתפחו, השחימו וקראו לי לשוב למטבח
!כמה שזה טעים
--
לחם קטלוני שטוח/פיצה ספרדית

:רשימת חומרים לבצק
שתי כפיות שמרים יבשים = 7 גרם שמרים
שלוש מאות ושלושים מ"ל מים חמימים
חצי כפית סוכר לבן
חצי כפית מלח דק
חמישים מ"ל שמן זית
חמש מאות גרם קמח לבן רגיל

:לציפוי
שליש כוס שמן זית
אחד עד 3עלי דפנה
בצל גדול פרוס דק
שלוש מאות וחמישים גרם פלפל אדום פרוס דק=2-3 יח
שלוש מאות וחמישים גרם פלפל ירוק כהה פרוס דק = 2-3 פלפלים 
שתי שיני שום קצוצות דק
ככף קמח תירס גס
מאתיים וחמישים גרם קישואים בהירים או כהים (2 יח') פרוסים דק מאוד
שלוש מאות גרם עגבניות שרי קטנות חצויות
שתי כפות פטרוזיליה קצוצה דק

:אופן ההכנה
הבצק
להמיס שמרים במים. להוסיף סוכר, 2 כפיות שמן זית וחצי כפית מלח. לכסות ולהתפיח כמחצית השעה
להוסיף את כל כמות הקמח לקערה וללוש בעזרת וו הלישה של המיקסר כ 10-12 דקות (אפשר ללוש ידנית מעט יותר)
לתת לבצק לנח בקערה 5 דקות. .ללוש שוב (עם המיקסר) במשך 5 דקות
.לכסות ולהתפיח במשך 30 דקות

:הכנת הציפוי
.לחמם את שמן הזית במחבת גדולה ולטגן בבחישה את הבצל ועלי הדפנה במשך כ- 5 דקות
להוסיף את הפלפלים, לכסות ולבשל בבחישה מידי פעם עד שמתרככים כ- 15 עד 20 דקות. להסיר מהאש. הריח נפלא

:עיצוב
.לחמם תנור אפייה לחום של 220 מעלות
.להכין 3 תבניות גדולות מרופדות בנייר אפייה
.לחלק את הבצק ל- 6 חלקים שווים
לרדד כל חלק לצורת אובלית באורך 30 ס"מ. להניח כל 2 חלקי בצק בתבנית שכוסתה בקמח תירס
.להניח לבצקים לתפוח כרבע שעה בתבניות
--
.לערבב את הקישואים הפרוסים דק במעט מלח גס ושמן זית
--
.להבריש כל פיצה במעט שמן זית ולפזר מעט מלח גס מעל
.לפזר באופן שווה את מלית הפלפלים- בצל מעל כל ששת הבצקים, להשאיר שוליים ללא ציפוי
.מעל כל פיצה לפזר באופן שווה את העגבניות הפרוסות והקישואים
.לפזר מעל כל פיצה פטרוזיליה קצוצה
.לתבל מעל במעט מלח גס ושמן זית
.לאפות כ 12 עד 14 דקות בתנור החם, השתמשתי בטורבו מרבית הזמן ולסרוגין
.המאפה מוכן כשהוא זהוב חום

ניתן להקפיא - מומלץ לחלק כל מאפה לשניים ולארוז בשקיות הקפאה. להניח נייר אפייה בין כל מאפה להפרדה נוחה להפשרה
MoVida Rustica מתכון מעובד מתוך
 



World Bread Day 2009 יום הלחם העולמי 2009
world bread day 2009 - yes we bake.(last day of sumbission october 17)


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License