22/10/2009

**October 22 ~~מתכון לפולנטה מפנקת~~

~~ככה מכינים פולנטה ~~
 
פולנטה ב- 15 דקות ::שתי בעיות צצו בהכנת ואכילת הפולנטה. בתום הבישול תהיתי- האם לאכול בכף או עם מזלג
כשסיימתי לאכול כמעט את כל הפולנטה (המתכון למטה) שמתי לב שבמתכון בבלוג של מארק ביטמן מהניו יורק טיימס כתוב שזה מיועד ל- 4 סועדים
.הפולנטה הזו קלה להכנה וניתנת לגיוון עם חמאה/שמן זית/גבינה ועשבי תיבול
ישנם המצדדים בהוספת קמח התירס לנוזלים קרים שבסיר וישנם כמו מארק ביטמן המוסיפים את קמח התירס בקילוח עדין לחלב ולמים המומלחים והרותחים. השיטה הזו יחד עם עירבוב די צפוף בעזרת מקצף ידני מותירה פולנטה קרמית וטעימה. מקובל לחשוב שפולנטה זו עוד סוג של דייסה ואין בה כל ייחוד אבל
.דייסה זה מאכל טעים ומפנק, אחד מסוגי המאכלים המנחמים והאמת גם משביע
 

מומלץ לתבל את הפולנטה במלח ופלפל (יותר ממה שאני הוספתי הפעם..) ולא לחסוך בחמאה וגבינת פרמזן
--
פולנטה
:חומרים
כוס חלב = 200 מ"ל
שתי כוסות מים = 400 מ"ל
מלח לטעם
כוס קמח תירס
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
שתיים עד 4 כפות חמאה = 30-60 גרם או שמן זית במקום
רבע כוס גבינת פרמזן מגוררת

:ההכנה
בסיר (4 ליטר) להביא לרתיחה את החלב והמים. להוסיף מעט מלח. להנמיך את הלהבה ולבחוש פנימה את קמח התירס בזרם דק. לטרוף היטב (עם מטרף ידני) בכדי למנוע יצירת גושים. להביא שוב לרתיחה
להנמיך את הלהבה ולבשל בבחישה מתמדת (עם מטרף ידני) 15-20 דקות. בשלב זה העברתי את הסיר ללהבה הנמוכה ביותר שעל הגז. לבשל את ההפולנטה עד שהיא קרמית ומוכנה (מומלץ לטעום). במידה והתערובת סמיכה מידי ניתן להוסיף עד חצי הכוס מים ולהמשיך לבשל. לתבל את הפולנטה במלח ופלפל. להסיר את הסיר מהלהבה לבחוש פנימה חמאה או שמן זית וגבינת פרמזן
.להגיש מיד


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

assets Creative Commons License