07/10/2009

* October 7 קונפיטורה משזיפי שגיב

שזיפי שגיב - קונפיטורה

לילה לפני או מחצית היום לפני הבישול יש לשים בסיר (4 ליטר בעל תחתית עבה) את הפרי ללא גרעינים=הפעם שזיפי שגיב
:יחס הפרי והסוכר
לכל קילו פרי נקי ומגולען כ- 700 גרם סוכר. אני שופכת את הסוכר ישירות על הפרי החצוי והנקי שבסיר ומנענעת קלות. כעת יש לכסות במכסה והלניח לסיר לשעות עד שכל הסוכר נמס על הפרי ומתקבל פרי השוחה ברוטב נוזלי. זה יארך לילה או יותר. יש להעמיד את הסיר על האש ולהביא לרתיחה בבחישה וללא מכסה. לאחר הרתיחה להנמיך את האש ללהבה הנמוכה ביותר. לבשל , ולבחוש מידי פעם במשך כשעה עד שעה ורבע
.ה'נוסחא' הזו עובדת טוב על שזיפים אדומים/שגיב, מישמש, תות שדה, דובדבן וכדומה'
.יש למלא צינצנות נקיות בריבה, לכסות, לצנן בחוץ ואח"כ בקרור
.במקרר הריבה תשמר מצויין גם מספר חודשים
 

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

assets Creative Commons License