20 November 2009

*November 21 מרמלדה אנגלית מתפוז לימון וג'ינג'ר-חלק ב

מרמלדה אנגלית מתפוז לימון וג'ינג'ר-חלק ב
מרמלדת תפוז לימון ג'ינג'ר בנוסח אנגליהחומרים
שמונה לימונים
שני תפוזים גדולים
שניים וחצי ליטר מים
מאה עד -125 גרם ג'ינג'ר טרי קלוף ומגורד במגרדת גסה
קילו וחצי סוכר לבן
 
:ההכנה
לקלוף את התפוזים והלימונים הרחוצים, רק את הקליפה הדקה. לחתוך את הקליפות לרצועות ולקצוץ דק. לשים בסיר גדול
.לחצות את הלימונים והתפוזים ולסחוט מהם את המיץ. להוסיף את המיץ לסיר עם הקליפות
.להוסיף לסיר את המים והג'ינג'ר
את 'בשר' התפוז והלימון הנותר לאחר סחיטת המיץ, לקצץ ולהניח בתוך יריעת בד מוסלין או חיתול בד נקי. לקשור את החיתול/הבד (כם גזה דקה וחדשה) ולהוסיף לסיר, להביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה ולבשל מכוסה במשך כשעתיים או עד שהפירות רכים לגמרי
להסיר את הסיר מהלהבה. את הקליפות והנוזלים להעביר לסיר קטן יותר (4 ליטר) להמשך בישול המרמלדה. לקרר את 'שקית' הבד בסיר הגדול כ- 40 דקות או עד שניתן להחזיק בה ולסחוט ממנה את כל הנוזלים (לא לפתוח את הקשירה) להוסיף את הנוזלים לסיר הריבה
סיר הריבה להוסיף את הסוכר, לערבב ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה בבחישה עד שהסוכר נמס. להגביר את הלהבה ולהביא לרתיחה
להמשיך לבשל על להבה נמוכה ללא מכסה עד שהריבה מוכנה כ- 35-40 דקות. לערבב מידי פעם בזמן הבישול ובמידה ונוצר קצף יש להסירו
.להניח את הריבה בסיר רבע שעה לפני מזיגה לצינצנות
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי
עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License