10/12/2009

*December 10 מתכון לעוגיות ג'ינג'ר ברד

עוגיות ג'ינג'ר ברד
 
הפעם ידובר כאן על עוגיות : עוגיות ג'ינג'ר ברד שניתן ליצור בצורת מגוונות: מכוניות, פרחים, כפות רגליים קטנות.. בעצם בכל צורה ... גם דובים קטנים ..ואיך יודעים שהעוגיות מוכנות ? ..אל דאגה: ריח הציפורן יקרא לכם למטבח ולתנור. ממתכון זה תקבלו עשרות עוגיות (לא ספרתי הפעם) אבל אפשר להכין מחצית הכמות (אגב, אין ביצים בבצק). כמובן שהעוגיות ניתנות לקישוט/זיגוג מגוון. לדעתי מכיון שהבצק נוח ונעים לעבודה, גם ילדים יוכלו להתעסק איתו, חנוכה
:הערות לגבי התבלינים
כמויות התבלינים אינן מעטות אך הינן לטעמי דומיננטיות מידי. בהכנת הבצק גיליתי שנגמר לי הקינמון אז ויתרתי. הוספתי מחצית הכמות ציפורן, חששתי שהטעם יהיה מודגש מידי אבל בדיעבד לא. ניתן להוסיף עוד מהתבלין הריחני הזה (והאהוב כל כך). העוגיות ישמרו זמן יחסית רב במיכל/צינצנת אטומה ואינן מתוקות מידי
כוסית המשקה הקטנה מכילה קמפרי צונן ולא מדולל זה אפריטיף שאני אוהבת (מתנת יום הולדת) ומשתלב היטב עם העוגיות



עוגיות ג'ינג'ר ברד
:החומרים
שלוש ועוד שלושת רבעי כוס קמח לבן רגיל
כפית וחצי עד 3 כפיות ציפורן טחונה
שתיים עד 3 כפיות קינמון טחון
שתיים וחצי כפיות כפיות ג'ינג'ר טחון
כפית ורבע אבקת סודה לשתיה
מאה שישים גרם גרם חמאה רכה
כוס סוכר חום כהה
חצי כוס כוס גולדן סירופ (=150 גרם) או חצי כוס סירופ תירס כהה - שמתי גולדן סירופ
חצי כוס שמנת מתוקה -32/38% שומן

:אופן ההכנה
:בקערה בינונית לערבב
.קמח, תבלינים וסודה לשתייה (מומלץ לנפות את הסודה עם הקמח) להניח בצד
בקערת מיקסר עם וו הגיטרה (או קערה לעירבוב ידני) לטרוף במהירות בינונית במשך כ- 2 דקות
.חמאה רכה, סוכר וגולדן סירופ
.כעת להוסיף את תערובת קמח-תבלינים ושמנת מתוקה לסרוגין ב-3 פעמים. להתחיל ולסיים עם הקמח
.ליצור מהבצק כדור, לעטוף בניילון ולאחסן במקרר כשעה
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. להכין תבניות גדולות של התנור מרופדות בנייר אפייה/משטח סיליקון לאפייה
להוציא את הבצק מהמקרר ולחתוך ממנו חלק (כרבע/שליש-תלוי בגודל משטח העבודה וגודל תבנית האפייה) את יתר הבצק לאחסן בינתיים במקרר
לרדד את הבצק דק לעובי של כ- 3 מ"מ , לקרוץ עוגיות בכל צורה (גם סתם עגולות). להניח את העוגיות בתבנית במרחקים קטנים אחת מהשניה (הן תופחות לגובה יותר מאשר לרוחב)
.לאפות את העוגיות 10-12 דקות
.לצנן את העוגיות על רשת ולאחסן בכלי אטום
saveur מעובד ממתכון במגזין
 
חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

No comments:

assets Creative Commons License