20 December 2009

**December 21 מתכון לחם שזיפים נהדר

לחם שזיפים
 
טעם לחם השזיפים מפתיע, צבעו כהה ופני הלחם חלקים כל כך. פה ושם תציץ פיסת שזיף כהה.. במידה ולחם יכול להיות דבר מאכל סקסי הלחם הזה הוא דוגמא לא רעה כלל
לחם השזיפים שבתמונות נפרס בעודו מעט חם, מעט חמאה נמרחה ונמסה בתוכו מהר מאוד


 
לחם שזיפים
מרכיבים
מאה וחמישים גרם שזיפים יבשים ללא חרצנים, להשרות במים פושרים למספר שעות ולחתוך לפיסות קטנות (* לשמור שישים וחמישה = 65 מ"ל ממי ההשרייה להמסת השמרים)
כף שמרים יבשים = 11 גרם או פי 3 הכמות שמרים טריים
שמונים וחמישה גרם קמח מלא
ארבע מאות גרם קמח לבן מיוחד ללחם
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
כפית מלח שולחני
פלפל שחור גרוס -לפי הטעם
שלושים גרם חמאה חתוכה קטן
מאה ושמונים גרם יוגורט
--
חלב להברשת הלחם
אופן ההכנה
להמיס את השמרים במי השריית השזיפים שנשמרו * (בטמפ' החדר) להניח לרבע שעה. זה יתסס מעט
.בקערת מיקסר לערבב: קמחים, אבקת סודה לשתייה מנופה, מלח ופלפל
.להוסיף לקערה: שזיפים (לערבבם בקמח), חמאה ויוגורט
.להוסיף את תערובת השמרים
.בעזרת וו לישה ללוש את כל החומרים לבצק אחיד
.להתפיח את הבצק קרוב לשעתיים, בקיץ יידרש פחות זמן התפחה
.ללוש מעט, לעצב את הבצק לכיכר אובלית קטנה -כבתמונה למעלה
.להתפיח את הכיכר על תבנית שטוחה קרוב לשעה
.סמוך לתום זמן ההתפחה, לחרוץ את פני הכיכר ולהבריש בחלב
אפייה
לאפות 15 דקות בחום גבוה 220
כ- 40 דקות נוספות בחום 190-או עד שהלחם אפוי דיו


 

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License