25 December 2009

*December 25 מתכון לריבת חבושים

ריבת חבושים

טרי מהיום :ריבת חבושים אדמדמה ונהדרת

ריבת חבושים
החומרים
ק"ג חבושים= 2 גדולים מאוד
שמונה מאות גרם סוכר לבן
שמונים מ"ל מיץ לימון טרי
שלוש וחצי כוסות מים
--
:אופן ההכנה
לקלוף את החבושים במקלף תפוחי אדמה. לחצות ולנקות מהליבה והגרעינים. לחלק לרבעים/שמיניות ולחתוך קטן, משקל החבושים כעת כ- 850 גרם
לשים את החבושים בסיר (4 ליטר) ולמלא במים רק עד הכיסוי (כ- 3.5 כוסות) לבשל מכוסה עד שהחבושים רכים 25-40 דקות
.למעוך את החבושים בתוך הסיר עם מועך תפוחי אדמה
.להוסיף את הסוכר ומיץ הלימון ולהביא לרתיחה
.לבשל את הריבה על להבה נמוכה, לבחוש מידי פעם קרוב לשעה
.הריבה תסמיך ותאדים עם הבישול. לבדוק את מוכנות הריבה עם כפית ריבה על צלחת
 
חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License