03/12/2009

**December 3 המתכון הסודי לליקר הלימון והג'ינג'ר

ליקר לימון וג'ינג'ר

זכורים לי ארועים משפחתיים בם נהג אבי לפתוח את הארוחה המשפחתית ביין אפריטיב אדמדם וטעים
איני מצליחה לזכור את שמו של היין אך טעמו זכור לי כאילו לגמתי ממנו אך אתמול. טעם מעט מריר פרש בעל ריח וצבע נהדרים . יותר מכל האפריטיב הזה עורר תאבון וכמיהה למנות הקרבות. אבי 'יידע לשתות' הבין ביינות והיה זה שסיפק לי ליקרים/יינות משובחים לאפייה. נזכרתי באותו יין אדום דווקא היום לאחר שנתתי את כוסית היין הקטנטנה לי' - לגימה מהליקר החדש שיהיה 'מוכן' ב 12.12.09 . הליקר כבר טוב אבל ימשיך לעמוד על השולחן עד תאריך היעד. החלטתי לפרסם כבר את המתכון בכדי שתספיקו להכינו כעת ולהנות ממנו כבר בחג החנוכה הקרב או להגישו כשי בבקבוק נאה. אין ספק שהליקר יפתיע כל אחד שיקבלו .י' לגם את המשקה בכוסית בלגימה מהירה אחת ופלט אנחת הנאה
אני טועמת מהליקר כמעט מידי יום בכמות קטנטנה והוא נהדר. טעם הלימון והג'ינג'ר מודגשים, המתיקות מרומזת והוא רענן, עוקצני ועושה חשקים . ליקר שאינו מותר אותך אדיש ואתה רוצה עוד.. יתכן שיוכל לשמש אצלנו ואצלכם גם כן כאפריטיב בעל צבע צהוב ועמוק

עוד תמונות משלבי ההכנה של הליקר צילמתי והם כאן
הליקר מנצל נהדר את הג'ינג'ר הטרי הנמכר בשווקים כעת וכמובן גם את שפע הלימונים
ליקר לימון וג'ינג'ר
:רשימת קניות
שמונים גרם ג'ינג'ר טרי
שני לימונים בגודל בינוני
מאתיים גרם סוכר לבן = 1 כוס
ארבע מאות מ"ל וודקה

אופן ההכנה
.לקלוף את הג'ינג'ר ולחתוך לפיסות קטנות
.לרחוץ ולייבש את הלימונים. לקלף את הקליפה הצהובה של הלימון ללא החלק הלבן
לסחוט מהלימונים 100 מ"ל מיץ . לבשל את מיץ הלימון + 200 מ"ל מים, הסוכר, קליפות הלימון והג'ינג'ר. להביא לרתיחה ולבשל על להבה בינונית 10 דקות
.לצנן (בחוץ לא במקרר) את הסיר/קלחת. כעת להוסיף את הוודקה
.להעביר את הליקר לצינצנת/בקבוקים נאים ולשמור שבועיים לפני הלגימה הראשונה

הערות 
.במידת האפשר רצוי להשתמש בלימונים שלא רוססו
.כמות הליקר במתכון קטנה ויתקבל פחות מליטר משקה, מומלץ להכפיל לפחות את הכמויות
.הפרי שוקע ומתרככך ומתקבל מעליו ליקר צלול וצהבהב
.?לא מורגשת בליקר מחריפות הג'ינג'ר או חמיצות הלימון, מושלם ! כבר אמרתי
 
חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

No comments:

assets Creative Commons License