08 December 2009

* December 8 מתכון לביסקוויט וניל

ביסקוויט וניל

ביסקוויטים פריכים ודקים בטעם וניל. (וללא אבקת אפיה). המתכון על פי ספרה היפיפה של דונה היי הנקרא- טעמים
 
בסקוויטים פריכים
כמות: 40 עוגיות גדולות
החומרים
מאה שמונים גרם חמאה קרה חתוכה קטן
כוס סוכר דק = 200 גרם
שתי כפיות תמצית וניל
שתיים וחצי כוסות קמח לבן רגיל = 350 גרם
ביצה גדולה


אופן ההכנה:
במעבד מזון/מיקסר לערבב חמאה, סוכר ווניל עד קבלת תערובת חלקה
להוסיף את הביצה והקמח ולערבב לבצק אחיד.
לעטוף את כדור הבצק בניילון (שקית) ולאחסן במקרר ל-30 דקות לפחות.
לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות. לרדד את הבצק (קל לרדד חצי מכמות הבצק בכל פעם) לעובי של 5 מ"מ. לקרוץ עיגולים בקוטר 7 ס"מ
לאפות את העוגיות 10-13 דקות או
עד שהן זהובות
 
ספרה של דונה היי יצא לאור בשנת 2000 בסדרת מארי קלייר והוא כולל 9 פרקים על טעמים הבאים:
וניל
לימון + ליים
ג'ינג'ר
פלפל צ'ילי
שום + בצל
שוקולד
מלח + פלפל
בזיליקום + מנטה
קינמון
כל פרק בספר מפרט מגוון שימושים החל מתמציות, שמנים, כבושים, מטבלים וכן מתכונים נהדרים הן מלוחים ומתוקים לכל מגוון סוגי המנות
הספר הוא חגיגה לעין לאוהבי צילומי אוכל 'נקיים' ובכלל
 
:חגיגת הטעמים בספר כוללת גם
ג'לי קינמון ויין, קרם דבש ואניס, בשר (חזיר) עם תאנים על מצע פירה, סוכר קינמון, בקלוואה פיסטוקים עם סירופ מנטה, מלון ופפאיה עם סירופ ג'ינג'ר, מרק בזיליקום עגבניות ולחם, קוטלטים עגל על פירה אפונה, סלט סלק ומנטה על עלים ירוקים (וגבינה), טראט שוקולד לבן ופטל, טראפלים משוקולד לבן, ארבעה סוגי בראוניז, שעועית מנומשת אפויה בשום ועגבניות (מתכון מסקרן), סלט עוף ברוטב צ'ילי חלב קוקוס, מרק פלפלים צלויים (ואוו!!), קוטלטים של עגל ברוטב יוגורט מלפפון (מצופים בקראסט של צ'ילי), תמצית וניל, אגסים בוניל וזעפרן, לימונים כבושים (ינוסה) ועוד

כריכת הספר מעוררת תאבון: ליים חצוי ולידו לימון בצהוב עז מונחים בצלחת בהירה על מצע של מלח גס, ככה מצלמים טעמים
 

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License