15 January 2010

* January 15 מתכון לגזר מוקפץ בווק

גזר מוקפץ בווק עם ג'ינג'ר ושום

מנת תוספת מגזר מתובל. המנה קלה להכנה, בריאה וטעימה מאוד. מסוג המנות שאני מכריזה: רוצו להכין !. הצירוף של השום והג'ינג'ר תורם למנה ריח נפלא. המתכון על פי השף קן הום, השף הבריטי מלוכסן העיניים החייכן שמתמחה גם בארוחות בריאות צימחוניות עשויות בווק
גזר מבושל מכיל כמות גדולה יותר של חומרים נוגדי חימצון מאשר גזר טרי. אותם האנטי אוקסידנטים החיונים לגופנו זמינים יותר בגזר מבושל. הבישול הקצר מרכך את הגזר במידה. הנוזלים נספגים ודקה נוספת בווק הלוהט תשחים את הגזר מעט
 

גזר ג'ינג'ר ושום
:החומרים
כחצי קילו גזר, כ-6 גזרים
כף שמן חמניות/קנולה
שן שום גדולה מגוררת או יותר לפי הטעם
כף ג'ינג'ר טרי מגורר דק
חצי כפית מלח שום - שמתי מלח עבה גבישי מההימלאיה
ארבע כפות מים או ציר מרק

לקישוט: מעט כוסברה ובצל ירוק קצוץ- ויתרתי

:אופן ההכנה
.לקלוף את הגזר ולחתוך לפרוסות דקות אלוכסניות
:לחמם ווק על להבה חזקה ולהוסיף את השמן. כשהשמן חם להוסיף
.שום, ג'ינג'ר ומלח. להקפיץ 20 שניות/עד שזהוב היטב
.להוסיף את הגזר ולהקפיץ במשך 2 דקות
.להוסיף את הנוזלים ולהמשיך להקפיץ 4-7 דקות עד שהגזר מתרככך ומשחים מעט
.ניתן להוסיף כוסברה ובצל ירוק, לבחוש. להגיש חם

 
חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License