22/01/2010

**January 22 מתכון לסלט בטטה פטה ותרד

סלט בטטה, פטה ותרד
 
לכל דבר יש פעם ראשונה... גם להביא סלט חדש שלא טעמתי קודם והוכן על ידי זו הפעם הראשונה לארוחה משפחתית
פתחתי את אריזת הקערה החדשה תוצרת "אמזה" הגרמנית לכבוד הסלט הזה. קערה בוהקת בצבע ורוד פוקסיה עם פנים לבן . סלט הבטטה נטעם והתקבל בקריאות התלהבות . "אני מכירה את הסלט הזה ! " אמרה אחותי . "אכלתי את הסלט הזה בחתונה של ..אולי חברה שלי מכינה אותו גם.." . בעלה הינהן ולקח עוד תוספת. את המילה 'נהדר' וכמה הסלט הזה מצויין שמעתי לאורך כל הארוחה. בסיום הכתבתי לה בע"פ את המתכון הפשוט
אני לא אזכור.. תשלחי לי .. " ביקשה. אכתוב על הסלט הבטחתי לה. את מה שנותר מהסלט הגדול ארזנו לה במנה אישית הביתה
המתכון הזה מקורו בקובץ מתכונים בסגנון אוסטרלי והוא פורסם במגזין אוליב לפני כ- 4 שנים. הסלט מבוסס על בטטה, תרד, גבינת פטה, בצל סגול ורוטב העשוי מחומץ בלסמי-דבש וחרדל. הטעם מפתיע, מרענן, מלא צבע ובריאות. והפעם המתכון גם קל מאוד להכנה. לצערי הזמן המועט שהיה לי הניב תמונה בודדת ולא יותר
 

סלט בטטה תרד ופטה
:המרכיבים
שמונה מאות גרם בטטה, קלופה ופרוסה לפרוסות בעובי בינוני
שמן זית
מאה גרם עלי תרד (בייבי) רצוי קטנים
ארבע כפות צנוברים קלויים, במחבת יבשה
בצל סגול קטן חתוך לטריזים
מאתיים גרם גבינת פטה מפוררת
שלוש כפות חומץ בלסמי ד'מודנה - השתמשתי בחומץ בלסמי פטורייה ג'יאקובאסי
שתי כפות דבש נוזלי
כף חרדל, רצוי חרדל גרגירי

:אופן ההכנה
לאדות את פרוסות הבטטה בסיר גדול בתוך מי מלח רותחים במשך 5 דקות עד שהפרוסות מעט רכות בלבד. לסנן, לצנן ולערבב עם 2 כפות שמן זית
לחמם מחבת פסים יבשה 'לבשל' מעט את פרוסות הבטטה דקות ספורות מכל צד. הפרוסות יתרככו מעט ויקבלו פסי חריכה נאים וצבע קרמלי. לערום את הפרוסות בצלחת גדולה
.בקערה/צלחת הגשה גדולה להניח את עלי התרד, צנוברים ובצל סגול. מעל לפורר את גבינת הפטה
.בקערית נפרדת לערבב: חומץ, כף שמן זית, דבש וחרדל
.להניח את פרוסות הבטטה על גבינת הפטה, לצקת מעל את הרוטב ולהגיש

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

1 comment:

Надя Лютова said...

Хорошо что у есть перевод. Мне очень понравились ваши рецепты
хорошо спасибо

assets Creative Commons License