27 January 2010

*January 27 ריבועי לימונדה תות שדה

ריבועי לימונדה תות שדה

ניקול ווסטון בעלת בלוג האוכל בייקינג בייטס ומוציאה לאור של ספר אפייה משל עצמה קוראת לריבועים הללו ברס לימונדה ותות. הריבועים מתקתקים ובעלי צבע נאה, מזכירים משהו 'למון ברס' אבל מעט ורודים. הבצק הפריך נאפה קודם בתבנית גדולה עד להזהבה. עליו יוצקים את מלית הלימון- תות שהיא נוזלית לגמרי. קרוב למחצית השעה אחרי העוגה מתייצבת ומוכנה. לאחר צינון הריבועים נחתכים יפה


ריבועי לימונדה תות
החומרים לבצק
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
מאה ועשרים גרם חמאה רכה
כוס וחצי קמח רגיל = 210 גרם
רבע כפית מלח דק

:החומרים למלית
כוס מיץ לימון
זסט/קליפה מגוררת מלימון אחד
חצי כוס מחית תות שדה, למעוך כ6-7 תותים היטב במזלג
כוס ורבע סוכר לבן = 250 גרם
ארבע ביצים גדולות
רבע כוס קמח = 35 גרם
חצי כפית אבקת אפיה = 2 גרם
רבע כפית מלח
:אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני = 180 מעלות. למרוח במעט חמאה תבנית מלבנית 20 ס"מ על 30 ס"מ
:הכנת הבצק
במיקסר/ידנית להקרים חמאה וסוכר עד קבלת מירקם חלק. במהירות נמוכה להוסיף את הקמח והמלח. לערבב עד יצירת פירורי בצק עבים. השלמתי את עירוב הבצק ידנית
.לשפוך את כל הפירורים לתבנית האפייה, להדק היטב. לאפות עד שבצק זהוב 15-17 דקות
-
:בזמן שהבצק נאפה להכין את המלית
:בקערה גדולה לערבב
.מיץ לימון, גרידת לימון, מחית תות, סוכר וארבע ביצים. לטרוף היטב
להוסיף לקערה: קמח, אבקת אפייה ומלח. לטרוף היטב (אפשרי במעבד מזון) עד קבלת תערובת חלקה
לצקת את המלית הנוזלית על הבצק האפוי החם. להחזיר לתנור לאפייה נוספת של כ- 27 דקות לערך או עד שהמלית יציבה
.לצנן לחלוטין לפני החיתוך. ניתן לאבק באבקת סוכר
.לשמור בקירור

 

6 comments:

הר הקסמים said...

שתהיי לי בריאה!
מתה על הבלוג והמתכונים שלך :-)

Chanit Harel said...

תודה מתוקה ,את משמחת אותי
אני צריכה לדאוג לאייקונים כאן,רגישוני חיבה
אז שלחתי לך :-)

shiricat said...

ברשימת החומרים לא כתובות ביצים, אבל באופן ההכנה הן מוזכרות. אפשר את המתכון המתוקן? אני ממש רוצה להכין את זה :)

Chanit Harel said...

אופס, צודקת. תוקן.נחוצות 4 ביצים גדולות . ותודה לך

shiricat said...

יאי :) תודה! אגב, אני ממש אוהבת את הבלוג שלך...

Chanit Harel said...

תודה ושבת שלום

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License