29/01/2010

*January 28 בראוניס עם קוקוס

בראוניס עם קוקוס


בראוניז עם קוקוס
:לשכבת הקוקוס
כוס ורבע קוקוס- כ 120 גרם
שמינית הכוס שוקולד צ’יפס או שברי שוקולד מריר
כף סוכר לבן
כף דבש
כפית תמצית וניל אמיתית
שמינית הכוס קמח רגיל
כ- 2 כפות מים

:לשכבת הבראוניז
מאה ושישים גרם חמאה מומסת, חמימה
שתי ביצים
כוס ורבע סוכר = 250 גרם אוהבי מתוק- הגדילו את הכמות עד כוס ושליש/כוס וחצי
כפית תמצית וניל אמיתית
שלושת רבעי כוס קמח רגיל
חצי כוס קקאו איכותי
חצי כפית סודה לשתיה
קורט מלח

תבנית: 22 ס"מ
:ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
לערבב במזלג את כל מרכיבי שכבת הקוקוס, תתקבל תערובת פירורית. ניתן להוסיף עוד כף מים לפי הצורך
.בקערה נפרדת לטרוף: חמאה, סוכר, ביצים ווניל
.לבחוש פנימה: קמח, קקאו, סודה לשתיה ומלח

:הרכבה
.לצקת 2/3 מתערובת החומה לתבנית האפייה
.לשפוך מעל את מלית הקוקוס, לישר ולהדק עם כף
.לצקת מעל בכפות את יתרת העיסה החומה, לישר
לאפות 28-30 דקות בחום של 180 מעלות .להנמיך את החום ל 160, ולאפות עוד כ- 10 דקות
.להניח לצנון. להכניס למקרר מכוסה לשעה לפחות
.לחתוך לריבועים/מלבנים בגודל הרצוי. מומלץ לשמור בקרור כל הזמן. עובר היטב הקפאה
!מטבח שלם עשוי מלגו - כאן . הצבעוניות שולטת
--
מגישים מנות אחרונות. נמסיס שוקולד, בננה מקורמלת וקצפת וניל - כך כתב רן
ישנן יצירות מתוקות שגם הצלחת עליהן הן מונחות נראת טעימה. עבודה מתוקה, מדוייקת ומעוררת תאבון של רן שמואלי - כאן +[יתר הקסמים של השף]
--
היא אוהבת עקבים גבוהים ויתרה מזאת היא גם מבשלת על עקבים. תוצאת בישול אחת לפחות הקסימה אותי : גרגירי חומוס עם עלי מנגולד. לקיצור התהליך היא ממליצה להשתמש בגרגירים מקופסאת שימורים - הנה המתכון המצולם

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות שלי
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

No comments:

assets Creative Commons License