04/01/2010

*January 4 הכנת קליפות התפוזים המסוכרות

שביל קליפות התפוזים המסוכרות
 
קליפות תפוז מסוכרות - המתכון הקל
לכל 2 תפוזים כתומים עבי קליפה נחוץ: להכנת הסירופ 1:1
כוס מים = 250 מ"ל
כוס ורבע סוכר לבן = 250 גרם

?איך מכינים
.רוחצים את התפוזים ומייבשים
.חותכים כל תפוז לרבעים
.מסירים בעדינות את בשר התפוז מהקליפה שתוותר שלמה
ניתן להסיר כעת או לאחר בישול שני מעט מהקליפה הלבנה. אפשר גם כעת וגם לאחר מכן
.לחתוך את קליפות התפוזים לכל גודל/צורה רצויה
.להרתיח מים בסיר קטן ולהוסיף את הקליפות. לבשל 5 דקות. לשפוך את מי הבישול ולסנן
.לחזור על התהליך פעמיים נוספות, לסנן ולשמור בצד
.באותו הסיר לערבב את כוס המים והסוכר. לבשל על להבה בינונית עד שהסוכר נמס, לא להרתיח
.להוסיף את קליפות התפוזים. להביא לרתיחה
.לבשל את הקליפות בסירופ 10-12 דקות עד שהן נעשות מעט שקופות
.להוציא את הקליפות מהסירופ ולייבש על רשת
.ניתן לטבול את הקליפות היבשות (לאחר לילה ) בשוקולד מומס 
 
חניתה הראל© כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית
assets Creative Commons License