27/02/2010

*February 27 ~~~צ'יפס תפוחי אדמה ,אפוי~~~

~~~צ'יפס תפוחי אדמה, אפוי~~~
לטעמי ולאחר נסיונות, נמצא המתכון הטעים ביותר לטוגני תפוחי אדמה אפויים. הם פריכים, שזופים היטב, מתובלים וקלים להכנה. הפטנט למרקם הפריך של תפוחי האדמה הוא השרייתם במים וייבושם היטב לפני האפייה. האפייה נעשית במספר כפות שמן רגיל בלבד ותיבול בסיסי - מלח ופלפל שחור. המתכון מומלץ וכדאי להכפיל את הכמויות. תפוחי האדמה נאפים בתנור/ בטוסטר אובן בחום גבוה מאוד למשך פחות משעה בסה"כ
 


תפוחי אדמה אפויים - כמו צ'יפס
:החומרים
שש מאות ושבעים גרם תפוחי אדמה = 3 גדולים או כ- 6 קטנים חתוכים לטריזים
ארבע +1 כפות שמן קנולה
מלח גס לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי

:ההכנה
.לחמם תנור/טוסטר לחום של 250 מעלות
לשים את טריזי תפוחי האדמה בקערה גדולה ולכסות במים חמים. להשרות 10-30 דקות (השרתי למשך כ- 20 דקות) יצקתי על תפוחי האדמה מי ברז ואח"כ מעט מים רותחים
לשים 4 כפות מכמות השמן בתבנית אפייה ולנער שכל התבנית תהיה משומנת, אני ריפדתי את התבנית קודם בנייר כסף. לבזוק על התבנית בנדיבות מלח גס ופלפל שחור גרוס. להניח בצד
לסנן את תפוחי האדמה מהמים. לייבשם היטב עם מגבות נייר. לייבש את הקערה בה הונחו קודם תפוחי האדמה ולהחזירם לקערה. להוסיף את כף השמן הנותרת ולערבב. לסדרם על תבנית האפייה בשכבה אחת
:אפייה
.לכסות את תבנית האפייה בנייר כסף ולאפות 5 דקות בתנור החם
.להסיר את הנייר ולהמשיך לאפות 15-20 דקות
להוציא מהתנור ולהפוך את כל תפוחי האדמה לצידם השני. להמשיך לאפות 10-20 דקות או עד שהם בצבע זהוב - שחום
להגיש חם
 !!אזהרה: זה הולך להיות הלהיט הבא שלכם

מתכון מעובד מהספר + והבלוג כאן
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

assets Creative Commons License