03 February 2010

* February 4 ~~~ עוגת גזר קלת הכנה ~~~

גזר, גזר תרדוף- עוגת גזר קלת הכנה ונפלאה


?..האם מוכר גם לכם 
אתם ניגשים לתבנית העוגה, פורסים או חותכים חתיכה אוכלים ונהנים. ואז.. שוב קרבים לתבנית ולוקחים מנה נוספת, אך קטנה יותר ו..כך הלאה
זהו, שאני עד היום בגילי הבוגר ..לא הכרתי את המונח ל"יישר ת'עוגה". בגיל ממש צעיר בבית ההורים גדלנו על נוהגי אוכל מסודרים. עוגה/עוגיה פעם אחת ביום, אין סתם נישנושים בין הארוחות ויש גבולות עם מתוק ובכלל אין ל'חטוף' ורצוי לאכול 'בריא ומסודר'.לא פלא שכולנו בעלי מידות וגזרה נאה. אמא שלי מספרת שעד גיל הגן גדלתי ללא דברי מתיקה כלל!!. פשוט חונכתי שסוכריות 'זה חמוץ'. הגילוי היה מהיר, כשחזרתי יום אחד מהגן של פנינה בישוב הכפרי בו נולדתי אי שם בשרון.. מספרת לאימי שהחמוץ הזה טעים לי
הרווח הנוסף מאי אכילת מתוקים בשנים הראשונות לחיי .. כך טוענים אצלי בבית, אלו שיניים בריאות עד גיל מאוחר ממש
אז הערב יישרתי ת'עוגה החדשה במטבח. אך אינני אשמה, זה בגלל החושך והצימוקים שהפריעו לי לחתוך יישר ובכל פעם שניסיתי
עוגת הגזר הזאת נפלאה. מכינים אותה בדקות ספורות, ולאחר 20 דקות אפייה יש לכם עוגה טעימה מאוד
.שימו את הזמר סיל בפול ווליום.. [השיר] הוא עזר לי לאפות היום את העוגה
--
~~~~ עוגת גזר קלה להכנה ~~~~
:המרכיבים
מאה וחמישים גרם = 150 גרם סוכר דמררה
מאה וחמישים גרם = 150 מ"ל שמן קנולה
שלוש = 3 ביצים גדולות, טרופות קל
גזר אחד גדול = 140 גרם קלוף ומגורד דק
מאה גרם = 100 גרם צימוקים חלוטים
גרידה/זסט מתפוז שלם
מאה שבעים וחמישה גרם = 175 גרם קמח רגיל
כפית אחת אבקת אפיה, מנופה
כפית אחת סודה לשתייה, מנופה
כפית קינמון- אפשרי להוסיף גם מעט מוסקט טחון/מעט פלפל אנגלי טחון
--
תבנית ריבועית 22 ס"מ

:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. לשמן ולקמח את תבנית האפייה
.בקערה גדולה לערבב: סוכר,שמן וביצים
.להוסיף לקערה: גזר, צימוקים וקליפת תפוז
.בנפרד לנפות קמח עם חומרי התפחה. להוסיף לקמח את התבלינים
.להוסיף את תערובת הקמח לקערה השנייה עם החומרים הרטובים. לערבב קלות
.לצקת את התערובת לתבנית וליישר. לאפות 20-25 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש
.לצנן על רשת ולחתוך לגודל הרצוי

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License