18 March 2010

*March 18 חדשות מזון ועוגת שוקולד לבן חגיגית

:מדור האוכל של הלוס אנג'לס טיימס
מקור התמונה
This no-bake cheesecake is drizzled with a stout and sugar syrup, wow! (Andre J. Jackson/Detroit Free Press/MCT)

הצעה לעוגת גבינת שמנת מיוחדת במינה המכילה גם בירה מרפי'ס אירית וגם ליקר אייריש קרים בעוגה עשירה עם סירופ כהה על בסיס הבירה- מקור התמונה והמתכון כאן
 
לא רק סופרבאול מעתה יש גם את המצהבאול - הפרטים כאן
--
מארק ביטמן מדגים בסרטון מעורר תאבון במיוחד כיצד מכינים סטייק טוב. תיבול בסיסי וגם לעסות בהרבה שום משני צידי הבשר. להגיש עם חסה וללקק את האצבעות. רואים שהאיש נהנה- לצפייה בסרטון לחצו -כאן
--
Fast Company

ליצור עם קשים לשתייה בכל מיני צבעים. מקור התמונה ודוגמאות נוספות כאן

פרצוף מחייך על הצלחת עם דבר מזון מעל גרם לי לחייך - מקור התמונה ופרטים - כאן
--
ביצים קשות, מעט גזר, פלפל אדום וזיתים שחורים, זה כל מה שנחוץ ע"מ ליצור את המשפה השלמה. פוסט עם תמונות שלב אחר שלב כולל מקור התמונה - כאן

השעה שלוש ומשהו לפנות בוקר, אני יושבת במטבח. ערמות של עוגיות מעל מפיות פרחוניות מסודרות כבר בתבניות. על השולחן עוגת שוקולד לבן. אני מזלפת עוד קצת עיטורים מסביב. אורזת את העוגה שתסע ביום המחרת לבסיס."תודה רבה אימא" ו- "העוגה היתה הצלחה! " זה הטלפון שהגיע אחר הצהריים. האמת ? חיכיתי לו. עוגה עם מרכיב פחות שיגרתי אינה לטעמם של כולם. כמובן שזה לא המקרה (ולא חייבים לגלות מראש על הבטטה שבפנים..) . העוגה הזו גדולה מכל בחינה והפעם יש הרבה עבודה. העוגה שווה כל ביס. הצילום ישן מהפעם הקודמת
עוגת בטטה ושוקולד לבן
חומרים לעוגה
קילו בטטות שוות בגולדן,רחוצות ולא קלופות
כוס+רבע כוס שמן קנולה
שתי כוסות קמח לבן= 280 גרם קמח
ארבע ביצים גדולות
כוס ושלושת רבעי הכוס סוכר לבן = 350 גרם
שתי כפיות אבקת אפייה= 8 גרם
חצי כפית מלח
שתי כפיות קינמון
קורט מוסקט
שתי כפיות תמצית וניל
שלוש כפות ברנדי
כוס אגוזי מלך קצוצים
:החומרים למלית הקרם
ארבע מאות וחמישים גרם שוקולד לבן
שתי כוסות= 2 מיכלי שמנת מתוקה= 500 מ"ל

תבנית :קפיצית 24 ס"מ

אופן ההכנה
לחמם תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות. לרפד תבנית אפייה גדולה בנייר אפיה
להניח את הבטטות בתבנית המוכנה. למרוח אותן ברבע כוס שמן מכמות השמן הרשומה. לאפות עד שהבטטות רכות 30 עד 40 דקות
לצנן מעט, לקלף - קל לעשות את זה עם היד בלבד. למעוך למחית חלקה, לצנן את מחית הבטטה
להנמיך את חום התנור ל160 מעלות.
לרפד את תחתית התבנית בנייר אפייה. לשמן מעט את דפנות התבנית
בקערת מיקסר (אפשר להכין את העוגה ללא מיקסר) לטרוף את הביצים והסוכר במהירות בינונית במשך 5 דקות. תתקבל תערובת תפוחה מעט בצבע צהוב בהיר. לזלף פנימה ולהמשיך להקציף את כוס השמן הנותרת
להוסיף למיקסר את מחית הבטטה הצוננת לבחוש היטב בעזרת המיקסר
בקערה נפרדת לערבב את הקמח, אבקת אפייה, מלח, קינמון ומוסקט. בזמן שהמיקסר עובד להוסיף תערובת זו ולבחוש היטב
להסיר את קערת המיקסר. לקפל פנימה ידנית את האגוזים הקצוצים
לצקת את עיסת העוגה לתבנית המוכנה וליישר
לאפות כחמישים דקות או עד שקיסם מתקבל יבש
לצנן את העוגה לגמרי
בינתיים להכין את מלית הקרם
לשבור את השוקולד לקוביות לתוך קערה בינונית עמידה בחום. להביא לרתיחה כוס שמנת מתוקה ולצקת אותה מעל השוקולד. לנער את הקערה ולבחוש עד שהשוקולד נמס. להכניס למקרר למשך 40 דקות לפחות
כשקרם השוקולד צונן, להקציף במיקסר את כוס השמנת מתוקה הנותרת במשך 3 דקות עד קבלת קצפת יציבה. לקפל את הקצפת לקרם השוקולד הלבן
לערבב בעדינות עד שכל הקצפת נבלעה לקרם הצהבהב
לחתוך את העוגה הצוננת ל 4 שכבות שוות
להניח שכבה אחת על צלחת הגשה או מגש עגול ונאה
למרוח מעל שכבה בעובי בינוני מהקרם
להניח מעל שכבת עוגה נוספת, למרוח בקרם ולסדר באותו האופן את כל שכבות העוגה
את יתרת הקרם למרוח על פני העוגה וסביב
לצנן לילה במקרר, להגיש למחרת
טיפ קישוט
להשאיר בצד בקערית קטנה מעט מקרם השוקולד הלבן לפני הוספת הקצפת. בעזרת כפית ניתן יהיה לצקת ממנו על העוגה. אותו הדבר עם הקצפת
העוגה מומלצת במיוחד
 
:הנה הבטטות שהשתתפו בחגיגה

8 comments:

מירי said...

איזה מתכון נפלא! אני מתכוונת לנסות ולא לגלות את מרכיבי העוגה כי הנוער שלי שהוא בדיוק לפני גיוס לא אוכל שום, אבל שום ירק או פרי וזה ממש לא מצחיק .
לא הצלחתי לראות את התמונה של העוגה ואני מצטערת על זה תוכלי אולי להגלות איפוא נמצאת התמונה?
וכמובן הדבר השלישי אני שונאת שמן קנולה זה נכון שאולי הוא לא ממש יקר אבל הוא כולו כימיה. אני מציעה אולי להשתמש בשמן חרצני ענבים.
טוב כתבתי תגובה באורך היסטרי .

Chanit Harel said...

היי מירי
העוגה (עוגת יום הולדת) הוזמנה ע"י הבן שלי שזכר את הפעם הקודמת, תודה על התזכורת, בטעות לא העלתי תמונת העוגה
מי שלא יודע שיש בטטה בעוגה לא מרגיש ולא מנחש!פרוסת עוגה מזו מאוד ממלאת.. כך שזה חוסך כיבוד נוסף..
אינני משתמשת בשמן חרצני ענבים אבל מלבד קנולה כל שמן אחר יתאים חותץ משמן זית
אגב, לא הצלחתי להכניס אצלך תגובה בבלוג, ורציתי.ראיתי אצלך בבלוג ואהבתי את ההכנות והרעיונות לפסח
תודה וסוף שבוע נפלא

מירי said...

העוגה נראית מצוין .
אצלי בבלוג יש עדין חבלי לידה ואני מקוה שהכל יבוא על מקומו כבר לקראת סוף השבוע הזה.

Chanit Harel said...

יופי, אמתין בסבלנות :)
היתה לי השבוע גם בעיה עם בלוגר, נעזרתי בפורום התמיכה ולשמחתי ולאחר מאמץ מסויים עליתי על הבאג ופתרונו
ותודה

winnie said...

חנית
העוגה נראית מדהים. כבר הכנתי עוגיות שוקולד-ציפס עם בטטות וזה יוצא טעים, כך שאין לי ספק שבעוגה זה גם יהיה טוב. ועוד שוקולד לבן וואווווו
רתם

Chanit Harel said...

תודה רתם יקרה
העוגה נהדרת יחד עם זה שלוקח קצת זמן להכינה.שווה כל ביס
שבת נפלאה :-)

עינת said...

ואוו העוגה מאוד מסקרנת אותי :-)
גם הקישורים זכו לחיוך

Chanit Harel said...

שמחתי עינת
שבוע טוב :)
ובתאבון ..

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License