31 March 2010

*March 31 מעשה ב- 5 תפוחים :עוגת תפוחים לפסח

מעשה ב- 5 תפוחים :עוגת תפוחים לפסח
 
האם גם אצלכם זה קורה ? מגירת הירקות במקרר מלאה תפוחי עץ מכל מיני סוגים ובכל מיני צבעים חלקם עבר זמנם ואף אחד לא רוצה כבר לאכול
בערב החג אפיתי מחלק מהתפוחים הללו כקינוח לחבר'ה ששומרים על גיזרתם (כולם בעצם..) זילפתי מעט דבש על התפוחים השלמים ושילחתי אותם לתנור. חמישה תפוחי עץ נוספים נותרו במגירה
 

המתכון (מספר הבישול היהודי של ארתור שוורץ ) הגיע בדיוק בזמן. מדובר בעוגת תפוחי עץ קלה להכנה המשלבת שכבות של בצק רך מוקצף, שכבות תפוחי עץ ושכבות אגוזים בסוכר וקינמון. העוגה נאפית כשעה והיא טובה גם כמנת קינוח. אפיתי את העוגה בטוסטר אובן וכיסיתי בנייר כסף לאחר 20 דקות אפייה. לדעתי כדאי יותר לאפות את העוגה דווקא בתנור וכך להימנע מקבלת תחתית מעט כהה המתקבלת בטוסטר. יופי של מתכון המכיל קמח מצה (ללא אבקת אפייה) מעט שמן ובאמת בכלום עבודה. טעם העוגה לא 'פסחי' והריח המתפשט בבית נהדר

עוגת תפוחים לפסח
:החומרים
:ציפוי
חצי כוס אגוזים קצוצים- אגוזי מלך או פקנים
שלושת רבעי כוס סוכר לבן - שמתי רק חצי כוס סוכר=100= גרם
כף קינמון טחון או תערובת תבלינים שתכיל קינמון, מוסקט וג'ינג'ר - שמתי 2 כפיות קינמון

:לבצק
שלוש ביצים גדולות
שלושת רבעי כוס סוכר לבן
שליש כוס שמן קנולה
שלושת רבעי כוס קמח מצה
חמישה תפוחי עץ מסוג אחד/כמה סוגים עדיפות לתפוחים זהובים ופריכים-לקלוף את התפוחים, לחצות, להוציא ליבתם ולפרוס דק
שליש כוס צימוקים- לא חובה, אני לא הוספתי

תבנית פיירקס ריבועית 20 ס"מ
:אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני 175 מעלות. לשמן היטב את תבנית האפייה
להכנת הציפוי: בקערית לערבב את האגוזים, סוכר וקינמון. לשמור בצד
:הכנת הבצק
בקערת מיקסר במהירות בינונית לטרוף את הביצים. בהדרגה להוסיף את הסוכר, 2 כפות בכל פעם. להמשיך להקציף את התערובת עד שהיא קצפית והיא מסמיכה. להמשיך להקציף ולזלף פנימה את השמן
.להוציא את קערת המיקסר וידנית לקפל פנימה את קמח המצה. לערבב היטב

.לצקת מחצית מתערובת העוגה לתבנית המוכנה
.לפזר מעל מחצית מכמות ציפוי האגוזים
לסדר למעלה מחצית מכמות התפוחים. במידה ואתם מוסיפים צימוקים פזרו כעת את כולם מעל התפוחים
.כעת לנטף את המחצית השניה של הבצק מעל התפוחים
.לסדר מעל את יתרת התפוחים. למעלה לפזר את יתרת ציפוי האגוזים
לאפות את העוגה כשעה ורבע או עד ששולי העוגה נפרדים מהדפנות. הציפוי יימס ויתקרמל מעט. (אין צורך לבדוק את העוגה עם קיסם כי הוא כן יתקבל לח וזה בסדר)
.לפני ההגשה לצנן את עוגה לגמרי בתוך התבנית
המתכון מתורגם ומעובד קלות לפי ספרו של ארתור שוורץ
Arthur Schwartz's Jewish Home Cooking: Yiddish Recipes Revisited

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

2 comments:

Anonymous said...

אפיתי את העוגה- יצאה נפלאה. תודה...

Chanit Harel said...

כייף לקרא, תודה על ההיזון
חג שמח ושבת שלום

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License