18/04/2010

*April 17 ממרח אגוזים בטעם כבד- נוסטלגיה במטבח, מתכון של אמא

ממרח אגוזים בטעם כבד - נוסטלגיה במטבח, מתכון של אמא
הוא עומד בפתח. "הכנת כבד ?..יש ריח של כבד קצוץ בבית " . "אתה חייב לטעום את זה.." לפיינשמקר שאני מגלה הכול גיליתי שהממרח בכפית השנייה שלו כבר, עשוי על טהרת האגוזים
מאוחר יותר בערב הטלפון מצלצל באמצע ארוחת הערב. "אני חייבת לומר לך משהו בקשר לממרח . הוא יצא לך עוד יותר מוצלח מאשר אצל דודה ב' . נתתי לאחשלך לטעום..רציתי לראות אם הוא נזכר


כבר זמן שאני מתכננת להכין את ממרח האגוזים בטעם כבד. ממרח צמחוני הזכור לי מהילדות. הדודה של אבא שיחד עם בעלה היו הדודים של כ-ולם במשפחה (להם לא היו ילדים) נהגה להכין את הממרח הזה בכמות גדולה בארועים משפחתיים. ה'כבד' היה נתון בקערה עמוקה וחלקו העליון עוטר בפסי שתי וערב עשויים עם מזלג. לדעתי היא השתמשה באגוזים קלויים כי הממרח שלה היה אדמדם מעט. חיפשתי את המתכון בכל מקום אפשרי, שאלתי במשפחה, פתחתי ספרים ישנים. מאוחר יותר פניתי לאימי שהגתה לי בשנייה את יחס החומרים, נגשתי מיד להכנה
הממרח מכיל 3 מרכיבים: אגוזים, ביצים קשות ובצל מטוגן. לאחר שעמד מעט במקרר הוא נהדר וגם מריח כמו כבד קצוץ

~~~ממרח אגוזים בטעם כבד/כבד צימחוני~~~

ניתן ורצוי להכפיל לפחות את הכמויות
:החומרים
כוס אגוזי מלך, חצאים או קצוצים גס
שתי ביצים קשות
בצל בינוני קצוץ ומטוגן
מלח גס
פלפל שחור גרוס
:ההכנה
לטחון את כל החומרים במעבד מזון. אפשר לטחון קודם את האגוזים ואח"כ להוסיף את הביצים והבצל המטוגן. לתבל במלח (מלח גס) + פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם. ניתן לקשט בבצל מטוגן
.וכן, מותר לכם לספר היכן ראיתם את המתכון הזה לראשונה
-
המלצה חמה : מופע לרגל 100 שנה להולדתו של נתן אלתרמן . נהננו מאוד מהמופע לפני יומיים- קולנוע לב - דיזינגוף סנטר. שלמה וניצה כהן נפלאים ! * שמפנייה מחולקת לפני המופע
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

4 comments:

מירי said...

זה מתכון נפלא לצימחונים! רעיון מעולה. האמת היא שבזמן הקריאה נזכרתי בימים בהם הייתי חיילת, אמא של חבר היתה מכינה מן ממרח של שמרים בטעם כבד. ואני ממש שנאתי את זה. היא לא יכלה להיגמל ממתכון שלמדה עוד בימי הצנע.

Chanita Harel חני הראל said...

את מזכירה לי את קופסאות הממרח הצימחי שנהגנו לקחת לטיולי בית הספר. אבל להכינו בבית?.. זה מעניין.את הממרח האגוזים-אני אוכלת עם כפית ומתכוונת להכינו עוד הרבה! תודה

Anonymous said...

I remember this from one of the first books by Odeta, may be 30 years ago.

Chanita Harel חני הראל said...

Thanks !

assets Creative Commons License