29 April 2010

April 29 פסטיבל ירדן וינטאג' 2010-רשמים וטעימות,יקב רמת הגולן,יינות,אוכל ואנשים נהדרים

היין הגדול הבא כבר כאן:ירדן רום 2006-יקבי רמת הגולן
טעמים נפלאים מיקב רמת הגולן-יינות,אוכל ואנשים נהדרים
:קרדיט לצילום למלעלה
"יין מקומי,יצירה בינלאומית "
צילום מימין:בקבוק היין :ירדן רום 2006 צילום:כפיר חרבי
צילום משמאל:ויקטור שונפלד,יינן ראשי ,יקבי רמת הגולן
זלמה לונג,יועצת בינלאומית בתחום גידול היין צילום:גלעד פלאי
משרד יח"צ :שטרן אריאלי

רשמי מהפסטיבל הבינלאומי ליין וגורמה שהתקיים ביקבי רמת הגולן בימים ד'-ה ' 28-29 לחודש אפריל 2010. הפסטיבל נפתח במסיבת עיתונאים מקדימה שלה הוזמנתי והתקיימה עוד ביום שלישי ערב פתיחת הפסטיבל . פסטיבל ירדן וינטאג' 2010 המתקיים זו הפעם השישית החל משנת 1998 והפעם בדגש על "לטעום את המקום". זה היה מפגש מופלא של אנשי היקב,כורמים,שפים ותיקים וגם פנים חדשות,ייננים מהארץ ומהעולם ,עיתונאים מהארץ ומהעולם וכן חובבי יין וגורמה
אנחנו לא מגדלים ענבים, אנחנו מגדלים יין" אומרת בנאומה מנכ"לית יקבי רמת הגולן, ענת לוי"
-
:יום שלישי
מסיבת עיתונאים לפתיחת הפסטיבל ברשות מנכ"לית היקב : ענת לוי. השקת היין החדש - היין הגדול הבא של יקבי רמת הגולן: ירדן רום 2006 בהנחיית ויקטור שונפלד היינן הראשי של יקבי רמת הגולן וזלמה לונג מומחית יין בינלאומית המלווה את היקב זה 6 שנים בפרוייקט מיוחד
עבודתם המשותפת הניבה את היין : Yarden Rom מבציר 2006
ירדן רום 2006 עשוי מ 37% ענבי סירה, 34% קברנה סוביניון ו 29% מרלו. הפירות גדלים במרכז וצפון רמת הגולן ובכרם בגליל העליון.בהמשך: ארוחת ערב ביקבלינה
יום רביעי:-בערב חזרה הביתה
פתיחת הפסטיבל שכללה השתתפות בסדנאות אוכל ויין .עשרות שפים, נבחרת השפים של ישראל רקחה מטעמים מול עיני הקהל. מנות גורמה נפלאות משולבות בהרבה טעם,מעוף ומרכיבים מקומיים.על שמן חרדל שמעתם?..הסילאן, שמן הזית על כל גוונם,דגים,בשר, מיטב ירקות ופירות העונה השתתפו בחגיגה . את סדנאות השפים הנחו הילה אלפרט ומייקל אייל גינור .הייתי בחלקי זמן שונים בסדנאות בכיכובם של השפים :אבי שטייניץ,אידי ישראלוביץ,אייל לביא,גולן ישראלי,דניאל זך,עודד שוורצברד,עומר מילר,רן ראש ושאול בן אדרת. סדנאות אוכל של שפים רבים נוספים התקיימו במהלך יום רביעי והיום, יום חמישי
צל"שים ומסקנות אישיות
הארוע היה מושקע, מהוקצע ומתוכנן לפרטי פרטים.מכרים שביקרו בפסטיבלים בשנים קודמות ציינו את הנוכחי לשבח. ארגון האולמות יחד עם שפע המבקרים שזרמו למקום לא יצר תחושת דוחק
אוהלי ההדגמה הממוזגים היו מאובזרים באופן מושלם להצגת כל מופע גסטרונומי
צוות היקב היה מכניס פנים ודאג להנאת המבקרים בכל רגע ומקום
מאות בקבוקי היין נפתחו למבקרים.יינות שהותאמו במיוחד למנות המוגשות במתחם המרכזי, המטעמים פינקו את חיכנו כל העת
אחוות שפים הכוללת שיתופי פעולה וגם צילום משותף של כ-ו-ל-ם בערב הפתיחה על הדשא
מומחי היין ציינו בסיפוק את הרמה הגבוהה של היין -מקצוענים שיוצרים יין ברמה בינלאומית .כל הכבוד ליינות רמת הגולן
מזג האויר בעונה זו של השנה הטיב עם האורחים . ברגעים שישבנו מחוץ לאולמות ואוהלי הענק הממוזגים של הסדנאות, התפנקנו בשמש חמימה עם קפה ועוגה וחברה טובה
הפסטיבל הפגיש אותי עם אנשים יקרים שהיריעה תקצר למנות את כולם .שמחתי לפגוש את :דניאל רוגוב,מיכאל בן יוסף,אמנון פאר,רן ראש,עמיר אילן,יעל עופר,יאיר גת, אביגדור רותם מפאוזה,רבקה פומרנץ, גאולה רש,מעיין נדיר ועוד רבים וטובים
הארוע פתח לי צוהר מענג ביותר לעולם היין. התענגתי על טעימות יין לא מעטות,טעמים וריחות נפלאים והשתדלתי להמשיך לצעוד על עקבי וישר ..
שמחתי לפגוש מקצועני יין שהעשירו את הידע שלי והותירו בי צמא ליידע וטעם של עוד,כן לכל עולם היין. אני מלאת גאווה על התוצרת המקומית הנפלאה שלנו.המשך יבוא
* לצפייה בסרטון על הארוע לחצו כאן *
כל התמונות ניתנות להגדלה- אנא לחצו עליהן

בואו נשטוף מעט את העיניים..קחו הצצה לגלויות מהפסטיבל
המתחם בו נערכה קבלת הפנים והארוחה

אוטוטו מגיעים-דרך וילונות האוטובוס

אולם החביות בו נערכה השקת היין החדש

"עבודה מקומית מחשבה בינלאומית "

מתחילים לטעום את היינות.יין שני משמאל יין ,אהבתי במיוחד:סירה 2008 של יקב תל פארס.בכוס היין הרביעית יימזג עוד מעט היין החדש:ירדן רום 2006

למעלה וגם בתמונה לאחר כוסות היין : ויקטור שונפלד-יינן ראשי יקבי רמת הגולן וזלמה לונג מומחית היין הבינלאומית

מתחם האוכל

שפע בשרים ותוספות ,נהנתי מאוד מהארוחה .הצ'ימיצ'ורי(בצד ליד הבשר) היה מופלא

יום שלישי בלילה:הייתי אורחת בצימר של משפחת אזולאי. יחידת דיור מפנקת במיוחד.המקום מעוצב בטעם ונוחות רבה כולל סלון מאובזר,מטבחון מאובזר לגמרי,חדר שינה וחדר אמבטייה + ג'קוזי

מאפים של מאפיית "הלחמי" שהוגשו עם יינות וקפה.טעמתי ואהבתי את הביסקוטי הדקיק עם הפירות היבשים

מנה שהוכנה ע"י השף אבי שטייניץ:דג מוסר ים,קרמבלד פיסטוקים וקונפי משמשים בשמם זית והל

מנת קינוח של השף רן ראש מסעדת הנמל 24:מוס ערמונים על דקואז שקדים,קוקוס וקולי פסיפלורה

טעימות הצהריים בהן הוגשו מנות פרי יצירתם של שפים נבחרים.המנות הוגשו בסגנון טאפאס במתחם האירוח המרכזי .כאן:שף ויקטור גלוגר ממסעדת קלואליס


מתחם האירוח
סדנא של השף אייל לביא ממסעדת רוקח 73: טרטר סלמון




עומר מילר ממסעדת חדר אוכל שהגיש סביח חומוס חמים,חציל וביצה חצי נאה

השף שאול בן אדרת שלא צולם הגיש מנה ייחודית שהורכבה מסירת דלעת אפויה וממולאת לאחר מכן בחיטה מבושלת עם לימונים ופסטיס. הוגשה עם שיפודים של שקדים ועגבניות
כולם טועמים..

מנת מרק גספאצ'ו מעגבניות צהובות ושומר "קונפי" של אביבית פריאל אביחי- "טפאו" מנת מרק עם חמצמצות ותיבול נפלאים!! -כל מי שטעם אהב מאוד

מתחם התפוזים

מישהו אוהב כאן חצילים? ..

מאפיית לחמים: מגוון של מאפים מלוחים ומתוקים שנאפו והוגשו במקום.מפתיעים היו המאפים הממולאים בבשר טחון ומרציפן.אתי אנג'ל הציגה בפניי את ספר הלחמים של אורי שפט המכיל מגוון מאפים המותאים לאופה הבייתי.לדבריה,מתכונים מדוייקים ומוצלחים ממגוון המאפייה, אצלכם בבית


מגוון יינות לטעימה חופשית

המקום פורח ומטופח ביופי של ורדים,פרחי לוע הארי


דוכן של פירות בראשית .הבוסתן מציע מגוון פעילויות החל מחודש יוני לתקופה של מספר חודשים



No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License