23/05/2010

*May 23 מתכון לפפנש/פפאנש/קניידלך

כופתאות גבינה נוסח רומניה -קניידלך
כופתאות גבינה וסולת הן מטעם בלתי נפרד מילדותי הרחוקה. אימי נהגה לבשלן לארוחות הצהריים בכל ימות השנה. בתום הבישול הן סוננו במסננת אלומיניום עם ידית ארוכה וכהה (המסננת אצלי אבל כבר ללא הידית שנשרה). תפקידי אז הסתכם בטעימות הכופתאות החמות הישר מהמסננת, מיד בזקתי מעל כל כך הרבה סוכר.. אלו כופתאות שאינן זוכות ליחסי ציבור רבים אבל לריבוי שמות דווקא כן. כופתאות, קניידלך, פפנשים, פפאנשים
 
יש הנוהגים לבשל את הכופתאות במי מלח ולאכל אותן עם ריבה אדמדמה וטובה. ישנם המטגנים אותן. אני מעדיפה אותן חמות, רכות וזרויות בסוכר לבן דק. והרבה סוכר, כבר אמרתי
נותרו לנו גבינות עודפות מחג השבועות, במיוחד גבינות יבשות ארוזות בנייר שאורך חיי המדף שלהם בקירור קצר. לקחתי את המתכון של אימי ששודרג על ידי דודתי ואחה"צ ערבבתי את המצרכים. הכופתאות מתובלות בקליפת לימון ובעלות מתיקות מתונה כך שישתלבו היטב עם כל תוספת מתוקה. ניתן לבשל כופתאות טריות בכמות הרצויה סמוך לארוחה ואת יתר התערובת לשמור בקרור ימים אחדים
.הכופתאות בושלו לקול הצלילים הללו-בואו נרקוד בקצב... כאן
הערה: הפעם השתמשתי בגבינות 'כנען' (חצי חבילה=250 גרם) וגבינת 'טוב טעם' (חבילה=250 גרם)=סה"כ:500 גרם גבינה
:לפני בישול חשוב
.להשתמש רק בגבינה יבשה ולא גבינה רכה/גבינה רכה מסוננת
.לצנן את תערובת הכופתאות בקירור לפחות במשך שעתיים טרם הבישול
.לבשל את הכופתאות במי מלח
כופתאות גבינה/פפנש
:החומרים
חצי קילו גבינה לבנה יבשה (עדיפות לגבינת טוב טעם-2 מארזים, אפשר לערבב עם גבינת כנען
שתי ביצים
חצי כוס סולת
כף סוכר לבן
מעט קליפת לימון מגוררת
כף קמח תופח= כף קמח רגיל + קורט אבקת אפייה
:אופן ההכנה
.לערבב את כל המרכיבים בקערה ולאחסן את התערובת במקרר לשעתיים לפחות
.להרתיח מים + מעט מלח בסיר בינוני
בעזרת כפית ליטול כמות מהתערובת, להחליקה לתוך המים הרותחים. ליצור כופתאות נוספות ולבשל אותן ברתיחה עדינה כ- 8 דקות (הכופתאות יצופו מהר)
לסנן את הכופתאות מהמים בכף מסננת או מסננת גדולה ולהגישן מיד. ניתן לשמור גם כופתאות מבושלות בקירור משך ימים אחדים
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

1 comment:

Unknown said...

הי. אני גם, גדלתי על אוכל רומני. פפנש אצלנו זו מעין סופגנית גבינה (טוב טעם) מטוגנת שמוגשת עם שמנת חמוצה וריבה תוצרת בית. האופציה השניה היא קרפלך. שהן בצקיות ממולאות בגבינת טוב טעם. את הגרסה שאת מציגה אף פעם לא הכרתי. אז תודה על המתכון החדש.

assets Creative Commons License