31 July 2010

** סלט זוקיני ושעועית לבנה-ארוחת קיץ Zucchine, Limone e Fagioli

סלט זוקיני ושעועית לבנה
 
אני מחליטה לקפוץ לסניף הדואר עוד לפני שמתחיל יום העבודה. בדרך אני עולה בגרם המדרגות הרחב והישן הזה .'מריחה' ריח של לחמניות טריות מוארכות וקטנות. אין כאן מאפייה קרובה והסופר מעבר לפינה. אולי אני מדמיינת. נזכרת במכולת של יאשה וגלינה. המכולת שכבר איננה והיתה קרובה כל כך לים. בילדותי, עת נשלחתי למכולת קניתי שם גם 'חצי לחם שחור' ואת החלב והלבן. יאשה הרים תמיד את הראש מעל ערימת הגבינות במשקל שהיתה מונחת לו למעלה. במידה ולא היה שומע היטב את קולי ביקש את הרשימה..  כשיאשה היה פוגש את אימא נהג לומר לך שהקטנה הביישנית שלה היא הילדה הכי יפה בעיר. מזל שאימא סיפרה לי את זה לאחר שנים רבות אחרת הייתי מתביישת אז עוד יותר
בדרך לדואר חולפת על פני הגברת מחנות הצילום. זו היא שמצלמת את הילדים והנשים שעושות 'פוזה' למצלמה (צריך להיות נחמד..)



 היא מחזיקה בידה ערימה גבוהה של כובעים צבעוניים. לפניה צועדת נערה קצת מלאה כבת 16 לבושה בסרבל קצר והדוק בכחול ולשפתיה שפתון ורוד פוקסיה המסתיר את רעננות נעוריה
-
אני מסיימת את הסידורים (עבודה) בסניף וקופצת לסופר הקרוב. ברשימה שלי פריטים מועטים: זוקיני, שעועית לבנה, פטרוזיליה ועירית. אני רוצה את כל הירקות שלי טריים ויפים. אני מתכננת להכין את הסלט של ג'ינו. שמוליק הירקן עונה לי שאין זוקיני טריים יותר במחסן (לאחר שהוא מצביע על הארגז שעל הריצפה) ."מקבלים רק 2 ארגזים בשבוע ..אין יותר .." אבל קחי קישואים רגילים
אני 'קוטפת' 2 פלפלים חריפים מהשפע שבסופר ורק בגלל שהם יפים ולאחד מהם עלים קצת רעננים. לצלם אותם
-
מאוחר יותר אני מתקינה חיש קל את הסלט. סלט מרענן שהוא ארוחה שלמה. משאיר טעם טוב בפה. עכשיו עם קצת אנרגיה..אפשרי לכבוש את העולם
הסלט מורכב מקישואי זוקיני בצבע ירוק כהה, שעועית לבנה, פטרוזיליה, עירית, זסטים ומיץ לימון, מלח (גס), שמן זית כתית מעולה ופלפל שחור
-
ג'ינו קורא לסלט שלו בשמו האיטלקי המקורי:[זוקיני ,לימון ושעועית]
Zucchine, Limone e Fagioli
--
:טיפים לפני שמתחילים להכין את הסלט
מומלץ להשתמש בקישואי זוקיני בעלי קליפה בצבע ירוק כהה . חשוב שהקישואים יהיו טריים. קישואים 'זקנים' יניבו טעם מריר ותוכן חלול
לימון - עדיף להשתמש בלימון שאינו מרוסס. דרוש לימון קטן בלבד (או גדול יתר לטעמכם)
שעועית לבנה -ניתן להשרות ללילה שעועית לבנה (קטנה או גדולה לטעמכם) ולמחרת לבשל אותה עד לריכוך. אפשרי גם לחסוך זמן : לרכוש שקית שעועית לבנה קפואה. להוריד לקערה 400 גרם,לצקת מים רותחים ולהניח למספר דקות. השעועית הקפואה כבר מבושלת. כל שנותר זה רק לסנן אותה
פטרוזיליה ועירית - להשתמש בטריים בלבד. ניתן להוסיף מהם כמות נוספת קצוצה דק ולפי הטעם
שמן זית כתית מעולה -סוג השמן לטעמכם, השתמשתי בשמן זית ספרדי
.מערבבים או מסדרים את מרכיבי הסלט ואוכלים טרי ובטמפרטורת החדר
 
סלט זוקיני ושעועית
:המרכיבים
ארבעה זוקיני
לימון
ארבע מאות גרם שעועית לבנה מבושלת ומסוננת
שתי כפות עירית קצוצה, או יותר לפי הטעם
כף פטרוזיליה קצוצה, או יותר לפי הטעם
שתי כפות שמן זית
:אופן ההכנה
פורסים את הזוקיני לאורכם דק מאוד, כמעט עד שקיפות. מרתיחים מים בסיר. מוסיפים את פרוסות הזוקיני. לבשלם דקה או מעט יותר (במידה והזוקיני פרוס עבה יותר), לסנן. להניח בקערה או כלי הגשה
לפזר מעל הזוקיני זסט של לימון. לצקת מעל מיץ לימון סחוט טרי. להוסיף מעל את השעועית, עירית, ופטרוזיליה
. לתבל במלח גס ופלפל שחור גרוס טרי. לזלף מעל את שמן הזית ולערבב. להניח לדקות ספורות ולהגיש

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות .עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License