01/07/2010

*June 30 עוגת גבינה עוגיות שוקולד

עוגת גבינה עוגיות שוקולד-הפתעה מענגת לסוף השבוע
בתחילת החודש נ' שלחה לי מייל עם בקשה (לא) יוצאת דופן. למייל הקצר והתכליתי צורף קישור למתכון. [הנה המתכון] " ותכיני לי בדיוק כזה..." . על פניו המתכון והתמונה נראו מעניינים. נגשתי לבדוק את המתכון ברשת ומצאתי שהוא הוכן בבתים רבים ברחבי העולם ובתמונות הוא נראה כמעט תמיד אותו הדבר. מקורו בספר מתכונים שכולו גירסאות וקומבינציות על עוגיות שוקולד צ'יפס. הספר יצא לאור לפני קרוב ל- 3 שנים ונכתב ע"י אלינור קליבנס שאצל חלק מהקוראים נחשבת כסוג של מרתה סטיוארט בענייני מתוקים


גבינה ושוקולד, גבינה ועוגיות ?... התלבטתי. כמו באפייה כך גם בחיים אני בעד גיוון, חידוש ועניין בכל פעם מחדש.. . החלטתי שאני ניגשת למלאכה עם מקצה שיפורים. המתכון המקורי יעבור דיאטה. כשאמרות השפר של החבר'ה שלי נושפות בעורפי ".. אם זה יהיה מתוק מאוד אנו לא נאכל.." וכיוצא בזה. בדרך זו גם כן נולדים מתכונים 'חדשים' מה שכל אחד יכול לעשות בעצם .זה מקורי או לא ? החלטה שלכם
מדובר בעוגה בעלת 3 שכבות. מסוג החיתוכיות המוכנות בתבנית נמוכה ושטוחה וניתן לפרוס ממנה בכל גודל רצוי. 3 שכבות לעוגה שביחד יוצרים שילוב מלא הפתעות. כאן נכנס לתמונה סרטון שהעלה הדה מרקר לפייס בוק:
לא רק צ'אנקי מאנקי - חובה לצפות בסרטון גם אם אתם אוהבים את גלידת בן אנד ג'ריס שלכם בטעם קינמון באנס..! .אז..גם בעוגה שלנו יש הפתעות
שכבת התחתית במתכון המקורי מורכבת בעיקרה מעוגיות
graham cracker
המעורבות בחמאה ושוקולד צ'יפס. אין בעיה ליצור את העוגיות הללו בבית, או להחליפן בפירורי ביסקויטים. יצרתי תחתית מקורית יותר העשויה מבצק הכולל גם שקדים מעט מומלחים וסוכר חום. התחתית האפויה טרם ציפויה מעט רכה והיא תתגבש היטב בהמשך האפייה
שכבת הגבינה במתכון המקורי מורכבת מגבינת שמנת בלבד (קרים צ'יז) בתוספת סוכר, ביצה ווניל
השתמשתי בגבינת שמנת מקומית 30% שומן מעורבת בגבינה לבנה
שכבת העוגיות: הכנתי את כל הכמות התעורבת והנחתי רק חלק ממנה בתלוליות ובמרחקים על הגבינה. את יתר התערובת ערבבתי עם ביצה ויצרתי עוגיות (זה לא רע אבל מיותר לטעמי). הצעה שלי וזו אכן תירשם במתכון להכין מחצית מכמות תערובת העוגיות
מעל העוגה ניתן לזלף מעט שוקולד מומס המעורב בככפית חמאה.

ריבועי גבינה עם עוגיות שוקולד צ'יפס
תבנית ריבועית: 22 ס"מ
-
מרכיבים לשכבת הבסיס
כוס קמח לבן רגיל=140 גרם
חצי כוס סוכר חום כהה
חצי כוס שקדים טחונים, לא מולבנים
מאה עשרים גרם חמאה מומסת
-

לשכבת הגבינה
חבילה של 225 גרם גבינת שמנת 30% -גבינה ישראלית הנמכרת בגביע בטעם טבעי
מאה גרם גבינה לבנה רכה 5% או 9%
שתיים עד 3 כפות סוכר לבן
ביצה גדולה
מעט תמצית וניל

-
לשכבת העוגיות
שלושים וחמישה גרם חמאה רכה
שישית כוס סוכר זהוב
כף וחצי סוכר לבן
מעט תמצית וניל
כ- שליש כוס קמח רגיל = 53 גרם
שבעים גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו) קצוץ

לזיגוג השוקולד
שלושים גרם שוקולד מריר60% מוצקי קקאו
ככפית חמאה

אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. לרפד את תבנית האפייה בנייר אפייה
שכבת בסיס
בקערה לערבב את כל המרכיבים לפי סדר הופעתם (לשמור את אותה הקערה להכנת יתר שכבות העוגה). להדק את הבצק על תחתית התבנית. לאפות כ- 10 דקות. להוציא מהתנור, לצנן לפושר
שכבת הגבינה
לערבב את כל המרכיבים ולצקת על שכבת הבסיס האפוייה, ליישר
שכבת העוגיות
להקרים את החמאה, שני סוגי סוכר ווניל. להוסיף את הקמח ולערבב. להוסיף בערבוב את השוקולד הקצוץ (אפשרי להחליפו בשוקולד צי'פס באותו המשקל). רצוי לערבב את התערובת בידיים. תתקבל תערובת פירורית. ליטול כפית מדידה ולצקת תלוליות מהתערובת במרחקים קטנים בשורות על פני העוגה
אפייה
לאפות את העוגה בתנור החם במשך 30-35 דקות. מלית הגבינה תשאר בהירה
זיגוג
להמיס את השוקולד עם מעט חמאה. לזלף בעדינות מעל פני העוגה הצוננת
:העוגה עדיין ללא זיגוג

הערה:העוגה נשמרת מצויין במקרר. התחתית והן העוגיות הקטנות נותרות פריכות מעל מלית הגבינה
 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

assets Creative Commons License