16 September 2010

* פודפורנו של חציל-יוגורט ורימונים: מתכון להיט של יותם אוטולנגי

"מי יכול לאכול חציל על הבוקר .."
.אני
.בעזרת האצבעות אני מנגבת את שאריות היוגורט מהשפתיים
בפינת הצילום הקטנה בלאגן ! עסיס רימונים, גרעיני רימון, חצילים עם וללא רוטב, שום. כן וריח נהדר לרב. חבל שאי אפשר להעביר ניחוחות טובים כאלו דרך המסך. אבל אתם מאמינים לי, אני בטוחה
.."נראה אותך נושקת לי ככה .."
!מעט מאוחר יותר אכל גם הוא מהחציל הטעים הזה. איזה סיפתח מרענן על הבוקר ..
.ללקק גם ת'אצבעות.." את זה הוא אמר. חתמתי על כל מילה

מאז שראיתי את תמונת החצילים ביוגורט ורימונים של יותם אוטולנגי חיכיתי בסבלנות לעונת הרימונים. פודפורנו שפורסם על כל אורכו של עמוד אמצע שלם... יותם רקח מתכון גאוני העושה שימוש בחומרי גלם פשוטים ואהובים (ועונתיים). כדרכו, עם טוויסט קטן שעושה את הצלחת למעניינת יותר וכן גם יפה. מי לא אוכל עם העיניים ? קחו סיפתח לפתיחת התאבון
 

.זה מתכון שיתאים לארוחה המפסקת/כתוספת לארוחת הצהריים או כארוחת ערב מפנקת במיוחד
החצילים נחצים לאורכם ונאפים בתנור. טרם האפיה הם נחרצים ונמרחים בנדיבות בשמן זית. מעל בשרם יש לפזר בנדיבות מלח גס ושפע פלפל שחור ולתנור. החצילים האפויים לא יזכירו לכם טעמו של חציל רגיל (שלם) אפוי. מה שתקבלו זה חציל שחום מבחוץ כשתוכו רך, רווי שמן ובטעם נפלא. אפשר לאכול אותו ככה (התאפקתי).. אך חכו יש גם רוטב וקישוט
 

חצילים על פי יותם אוטולנגי
ל- 4 מנות
:החומרים
שני חצילים גדולים ומוארכים
שמונים מ"ל שמן זית
כפית וחצי טימין +ענף לקישוט - לא הוספתי כלל
רימון
כפית תבלין זעתר - לא הוספתי
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
:לרוטב
מאה וארבעים מ"ל ריוויון - השתמשתי ביוגורט במקום
מאה גרם יוגורט יווני - שמתי מיכל יוגורט בלקני בסה"כ
כפית וחצי שמן זית - שכחתי להוסיף
שן שום גדולה קצוצה, שימו 2
:ההכנה
.לחמם תנור (או טוסטר אובן במידה ומכינים מחצית הכמות) לחום גבוה - 200 מעלות
.לחצות כל חציל לאורכו. בעזרת סכין חדה לחתוך בבשר החציל (לא עד בסיסו) צורת מעויין
להניח את החצילים כשצידם החתוך כלפי מעלה על תבנית אפייה. (אפשרי לשים נייר אפייה)
להבריש את החצילים בשמן הזית. להמשיך להבריש עד שכל השמן נספגר בחצילים. לפזר מלח גס ופלפל שחור (וטימין במידה ורוצים)
לאפות את החצילים 35-40 דקות או עד שהחציל אפוי היטב, תוכו רך והוא שחום מעט מלמעלה. להוציא מהתנור ולצנן. השף ממליץ לצנן לחלוטין, לנו היה טעים פושר
.לחצות את הרימון ולהוציא את כל גרעיניו
:הכנת הרוטב
לערבב את כל המרכיבים. לשמור בקירור עד ההגשה
:הגשה
לפזר מהרוטב בנדיבות על כל מחצית חציל אפוי. להותיר שוליים רחבים ואת קצה החציל ללא רוטב
.לפזר מעל זעטר והרבה גרעיני רימון
.לקשט בטימין (לימוני) - לא חובה
.לטפטף מעט שמן זית מעל ולהגיש
:הערות
.כדאי לאמץ את שיטת ההכנה של החציל לכל שימוש ובכמויות גדולות
.מומלץ לרוץ ולהכין את המתכון וגם לרוץ ולספר לחבר'ה, שכולללם יהנו
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License