25/09/2010

*הצצה לספר הבישול של איקאה

איקאה הוציאה לאחרונה לאור ספר בישול. אין צורך להרכיב כאן דבר אך נחוצה ידיעת השפה השוודית
:הנה כריכת הספר המעודד אפייה ביתית
הפרוייקט החדש מבית איקאה יצא לאור במהדורה מוגבלת ומחולק חינם במחלקות המטבחים שבחנויות איקאה בשוודיה. הספר כולל מתכונים לאפיית (מיני) עוגות ועוגיות ומצטיין בעיצוב נקי. לכל מתכון מצורפות 2 תמונות הכוללות צילום המרכיבים וצילום התוצר המוגמר. הנה דוגמא ל'רשימת חומרים' למתכון סהרוני וניל
 

קרל קליינר אחראי על מרבית העיצוב (יחד עם אבלינה ברטל) וגם על הצילומים שבספר. באתרו ניתן להתרשם מ-22 יצירות נוספות מפרוייקט זה. בצילום למטה : 'רשימת חומרים' לעוגיות ג'ינג'ר ברד


הפשטות שבהצגת חומרי הגלם לאפייה כמו קוביות החמאה, הקמח במופע לא שיגרתי, התבלינים השלמים והלא טחונים, קליפת התפוז, הדבש הניגר .. מעוררת לדעתי סקרנות והשראה. אמה תושבת שטוקהולם ובעלת בלוג עיצוב מציינת שהצילומים בספר שונים בהחלט מספרי אפייה אחרים. היא קיבלה מדגם צילומי אוכל וגם צילומי מטבחים של הרשת
התגובות הראשונות לפרוייקט נלהבות. יחד עם זה שקוראים מקווים למצא בספר את המתכון לכדורי הבשר המפורסמים של הרשת..(כמובן שאין שם) אחרים מציינים את יפי הצילומים הסקסיים, חומרי גלם בעירום וללא יומרה
...מעניין יהיה לבחון אם הספר יצא את גבולות שוודיה. אהיה מוכנה לקבלו לנסיון 'הרכבת מוצרים' במטבחי הקט

Source:המקור וצילומים נוספים : כאן 

2 comments:

ella said...

כל כך יפה וחמוד
ואני אפילו יודעת לקרוא מעט שוודית
(ברמה כזאת שאני אשתמש בחבוש במקום בקישוא ובפלפל במקום קנמון)

Chanita Harel חני הראל said...

זה לא הבדל גדול..
מעניין אם הפרוייקט הזה יצא מגבולות שוודיה
.תודה

assets Creative Commons License