20 October 2010

** קפה ועוגת גבינה ודובדבנים -הכי טעים

שערוריה אצלנו במטבח
הדובדבנים מהונגריה, הגבינה ישראלית והרעיון החדש בכלל מאוסטריה. היום נולד להיט חדש במטבחנו הקט, יקירי זוכה בביס הראשון

".. מממממ.. זה טוב ! " ככה הוא . זה ששותה קפה שחור ללא סוכר אבל אוהב דברים אחרים מתוקים, גם אני אוהבת. את שאריות העוגה אני מסירה מפיו ברכות, וזה טעים

הרעיון התבשל כאן כבר מספר ימים והיום הוחלט לעשות מעשה: תהיה בבית עוגת גבינה. הכל החל בשאלה תמימה בקהילת האוכל של אורט ישראל, קהילה שאני קוראת בקביעות ואוהבת את האווירה הידע ואת הכותבים. דיבורים על עוגות גבינה .. וגם אני הלכתי למרכול ונטלתי לעגלתי 2 מארזי גבינה (גבינה רזה, אל תגלו לאף אחד)
והפעם : עוגת גבינה טעימה שאף אחד לא יינחש שהיא גם דיאט
רכיבים מצויים וטעימים חברו לעוגת גבינה פחות שיגרתית ואהובה. העוגה מורכבת מתחתית ודפנות בצק פריך (הבצק מצריך צינון במקרר למשך 30 דקות, ובעצם עד לחימום התנור ולא יותר) הנאפים אפייה מוקדמת בתבנית עגולה. הבצק המתקבל הוא סופר פריך. לאחר מכן מכסים את תחתית הבצק בדובדבנים. זה טעים ופשוט לעשות שימוש בליפתן דובדבנים מצינצנת- חשוב לסנן מהנוזלים ולהניח על הבצק. הדובדבנים מגיעים שלמים יחסית, רכים וטעימים וגם ללא חרצנים. מעל הדובדבנים מניחים מלית גבינה קטיפתית המכילה גם קציפת חלבונים. העוגה נאפית מעט מעל לשעה בחום בינוני. חשוב לשמור את העוגה בתנור כבוי למשך כמחצית השעה ואז היא מוכנה לאכילה
הערות
- הכינו את העוגה בדיוק ככה - אל תשנו את סוג הגבינה או אל תמירו את השמנת חמוצה
העוגה תתקבל במתיקות מתונה, לטעמנו זה מדויק. במידה ואתם אוהבים עוגות גבינה מתוקות יותר, המתיקו את המלית עוד יותר (150 גרם סוכר במקום 100 גרם)
אם לקראת סוף האפייה העוגה משחימה מעט, מומלץ להניח מעליה יריעה של נייר כסף
- העוגה יציבה מאוד, נחתכת יפה וכמעט ואינה נופלת
כמרבית עוגות הגבינה, גם עוגה זו תהיה יפה יותר עם מעט אבקת סוכר בזוקה מלמעלה
 
עוגת גבינה ודובדבנים
:החומרים לבצק
מאתיים וחמישים גרם קמח רגיל
שבעים גרם סוכר= כשליש כוס
ביצה
מאה גרם חמאה קרה חתוכה לחתיכות
:החומרים למלית
שבעים גרם חמאה רכה
מאה עד -150 גרם סוכר לבן = חצי עד 3/4 כוס
מעט תמצית וניל איכותית
שלוש ביצים מופרדות ובטמפרטורת החדר
חמש מאות גרם גבינה לבנה יבשה ורזה [= 2 חבילות גבינה מסוג טוב טעם במארז נייר
מאתיים וחמישים גרם שמנת חמוצה 15% (אני השתמשתי ב- 3 מארזי 'חצי' של שמנת חמוצה
שתי כפות קורנפלור
מאתיים וחמישים גרם דובדבנים ללא חרצנים (לסנן את הדובדבנים מלפתן דובדבנים בצינצנת ולשקול ללא נוזלים)
תבנית עגולה קפיצית בקוטר 24 ס"מ
:אופן ההכנה
:להכין את הבצק הפריך
בקערת מיקסר או ידנית לשים את הקמח, הסוכר, הביצה וחתיכות החמאה. ללוש (במיקסר עם וו ה - ) לבצק אחיד. התהליך יארך דקות ספורות ולא יקרה מיד. אל דאגה. בתחילה תקבלו גרגירי בצק קטנים, הגבירו את מהירות המיקסר והמשיכו לערבל. גרגירי הבצק יגדלו ותקבלו כדור בצק אחיד וחלק. ניתן להוסיף טיפות מים אחדות ולפי הצורך טרם האיחוד. כעת יש לעטוף את הבצק בניילון (שקית סנדוויץ) ולאחסן במקרר למשך 30 דקות
-
.לחמם את תנור האפייה לחום בינוני 180 מעלות
.לשטח ולרדד את כדור הבצק לעיגול בקוטר 28 ס"מ
להניח על תחתית התבנית הקפיצית נייר אפייה, את הדפנות לשמן מעט בשמן רגעל או למרוח במעט חמאה
לרפד את תחתית התבנית והדפנות (לא עד למעלה) בבצק המרודד. לדקור את הבצק במזלג מספר פעמים על כל התחתית וגם מעט בדפנות. לאפות את הבצק בלבד בתנור החם ולמשך כ- 15 דקות
:בינתיים להכין את מלית הגבינה
בקערה בינונית (אין צורך במיקסר) לטרוף את החמאה הסוכר והוניל. לערבב פנימה את החלמונים, גבינה ושמנת חמוצה. להוסיף את הקורנפלור
בקערת מיקסר להקציף את החלבונים (ללא שום תוספת) עד קבלת קצף נוקשה כמעט לגמרי. לקפל את הקצף בהדרגה לתוך מלית. לערבב קלות עד שכל הקצף נבלע לתוך הגבינה
:הרכבת העוגה
לפזר את הדובדבנים בשכבה אחת ואחידה על תחתית הבצק האפויה (הבצק האפוי עדיין חמים)
.מעל לצקת בעזרת מרית את כל מלית הגבינה וליישר
לאפות את העוגה בתנור החם (175-180 מעלות) במשך כשעה ורבע או עד שהעוגה מוכנה. לערך ברבע האחרון של האפייה או לפני כן מומלץ לכסות את העוגה ביריעה מנייר כסף ע"מ שהיא לא תשחים מאוד
לצנן את העוגה מעט בתנור הכבוי, להוציא ולצנן לגמרי. העוגה תשמר מחוץ למקרר בתלות בעונת השנה קרוב ליממה (בחורף יממה) או במקרר כשבוע ימים
 

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License