28 November 2010

*מרק קרם כרובית -המנחם היומי שלי

בדרך הביתה רכשתי כרובית יפיפיה, עירית וחומרי גלם נוספים . תוכנית הגמר המהנה של המאסטר שף עשתה לי תאבון ...! בבית הכנתי מרק קרם כרובית. מרק בהיר וקרמי שאינו מכיל כלל שמנת (רק חלב) מתובל וטעים מאוד. ובכלל, אפשר היה כמעט לאכול מהסיר בכל שלב של הבישול


 פרחי כרובית מוזהבים עם בצל שאלוט (קטן) ושום .. מבושלים בחלב ..מתובלים בנדיבות במוסקט, הל, פלפל שחור גרוס ומלח ים אטלנטי. הנדיבות חשובה כאן במיוחד. התאפקתי לא לאכול את המרק המבושל והריחני הזה עוד טרם נעשה קרמי

מרק קרם כרובית
ל- 4 מנות
החומרים
שלוש כפות שמן זית
בצל שאלוט או רבע בצל רגיל קצוץ
שש מאות גרם כרובית שטופה במי ברז (כחצי כרובית בגודל בינוני) מפורקת לפרחים
שלוש שיני שום כתושות או לפי הטעם
שלוש מאות מ"ל חלב
ארבע מאות מ"ל מרק זך או מים
הל טחון לפי הטעם
מוסקט טחון
פלפל שחור גרוס טרי
מלח גס
אופן ההכנה
.בסיר בינוני (4 ליטר) מחממים את השמן. מוסיפים את בצל השאלוט (או רגיל) שום ואת פרחי הכרובית
.מאדים בבחישה (מדי פעם) כ- 10 עד 12 דקות מכוסה. הכרובית תהיה זהובה והריח טוב
.לצקת לסיר את החלב, מים (או מרק זך) ואת כל התבלינים. להביא את המרק לרתיחה
.לבשל את המרק מכוסה כ- 10 דקות או עד שהכרובית רכה
.לצנן מעט ולהעביר בסבבים לטחינה בבלנדר
.לתקן תיבול ולהגיש

על שמלת העגבניה (כרוב/פטריות/בצל ירוק ) היפה ביותר - קראו כאן*
קראו כאן- Plaza Athénée על קולקציית קינוחי חורף 2010/11 של המלון *
 

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License