01/12/2010

לבשל באהבה - זה הכי טעים

אהבה לטעמים פשוטים זמינים והכי טובים .. הכניסו אותי מוקדם למטבח. סיר ה- 8 ליטר המתין לי כבר מהערב ממורק על הכיריים . ערמת ירקות בכיור ובשר הכתף הבקר כבר במקרר. משהו טעים יתבשל כאן עוד הבוקר .. וגם , ואיך לא ? אהבתי החדשה: בצלצלי השאלוט -חופן מהם יוכנס לתבשיל החדש שלי

אתם מוזמנים לדמיין את הטעם והריח ..ללקק את האצבעות לא פחות
?איך הכנתי
בסיר הגדול חיממתי שמן קנולה מעורב בשמן זית
הוספתי מספר בצלים רגילים קצוצים דק ובחשתי . הוספתי מספר בצלצלי שאלוט קלופים חצויים והמשכתי לבשל
כעת הוספתי מספר גזרים פרוסים /קצוצים (בערך 5-6) והמשכתי לבשל (ללא מכסה
הוספתי חצי קילו בשר כתף בקר חתוך ובבחישה על להבה גבוהה אטמתי את הבשר
הוספתי לסיר מים והבאתי לרתיחה . הסיר כוסה והתבשל כ - 75 דקות על להבה בינונית
:בכל פעם בחשתי לתוכו כל מיני תבלינים למשל
עלי דפנה
מעט כמון
פפריקה חריפה
פלפל שחור גרוס
מלח אטלנטי
צבע המרק היה נהדר
כשהבשר היה רך לגמרי הוספתי קוביות גדולות של תפוחי אדמה , כיסיתי ובשלתי 20 דקות נוספות
זהו המרק = ארוחה מוכנים
לקחת את המצקת הגדולה לצקת כפות מהמרק הטרי החם הזה לצלחתו . לראות את חיוכו ..וגם .. זה הכי

על בלוגי אוכל (לאו דווקא) חדשים שאולי לא הכרתם ניתן לקרא : כאן

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים יוצרת את הבלוג :פודפורנו להמונים 2005-2011

No comments:

assets Creative Commons License