30 December 2010

* מרק קרם שום -המנחם היומי:מרק (לא רק) לנשקנים בלבד

מרק שום קרמי 
המרק טעים כל כך.." הוא אומר לי"
"הצלחת לשחזר במדוייק את הטעם ההוא .."
!נשקן חובב שום שכמותו מזל שמצא לו אחת נשקנית חובבת גם ולא פחות..ממנו
 
 

מרק קרמי המורכב מראש שום שלם, כרישה ותפוח אדמה. שיני השום עוברות אפייה קצרה והמרק כלל אינו חריף. טעם השום מעודן.  מרק מופלא לא פחות בצבע צהבהב יפה, קל להכנה
מרק קרם שום
.קולפים ראש שום גדול במשקל של כ- 100 גרם
את שיני השום הקלופות והשלמות מניחים בתבנית של טוסטר אובן/תנור (על נייר כסף הפוך) ומורחים בעזרת מברשת במעט שמן זית
אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ- 15 דקות או עד ששיני השום זהובות. להוציאן מהטוסטר אובן/תנור
בסיר בינוני (4 ליטר) מחממים 2 כפות שמן זית, מוסיפים בצל גדול קצוץ דק ו- 2 כרישות (חלק לבן) פרוסות דק. מערבבים מבשלים כ- 4 דקות בבחישה מדי פעם (הירקות יתרככו)
:מוסיפים לסיר
שלושה תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות (כחצי קילו), את שיני השום, עלה דפנה אחד ו- 5 כוסות מי ברז
.מתבלים במלח גס (אטלנטי) ופלפל שחור גרוס טרי
מביאים את המרק לרתיחה. מנמיכים את הלהבה מעט, מכסים ומבשלים את המרק ברתיחה עדינה כ- 30 דקות
.מוציאים את עלה הדפנה ומקררים את המרק קלות. טוחנים בסבבים בבלנדר
.מוזגים לקעריות ומתענגים


 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים יוצרת את הבלוג :פודפורנו

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License