05 December 2010

*חצילים במרינדה נוסח איטלקי- melanzane marinate

מתכון חצילים בעל אופן הכנה שונה ומעניין ושאינו כולל טיגון החצילים. החצילים מוכנים בווק מסודרים בצינצנת בשכבות עם תיבול ושום, מלח ושמן זית. ניתן לאכול את המעדן זמן קצר לאחר ההכנה. המרכיבים טעימים אחד אחד. מובטח לכם שצינצנת החצילים שבמקרר תלך ותתרוקן מהר


חצילים במרינדה נוסח איטליה
החומרים
שני חצילים בגודל בינוני צרים ומוארכים (כ- 700 גרם סה"כ) פרוסים דק (כ- 3-4 מ"מ כל פרוסה)
חצי כוס חומץ בן יין בהיר
ארבע שיני שום גדולות קצוצות או כתושות
כחצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
ככפית פלפל אדום חריף יבש וגרוס
מלח גס/מלח ים אטלנטי
שמן זית
צינצנת זכוכית בגודל בינוני
אופן ההכנה
.מחממים ווק כבד ויבש. מכניסים את פרוסות החצילים וצולים כחמש דקות. להפוך ולערבב מדי פעם
להוסיף את החומץ ולבשל כ- 10 דקות. להפוך את פרוסות החצילים מדי פעם. כל החומץ ייספג בחציל. פרוסות החציל יתרככו והווק יהיה יבש. לצנן מעט
.בקערה לערבב: פטרוזיליה , שום ופלפל חריף
לסדר מספר פרוסות חציל בתחתית הצינצנת. מעל לפזר מתערובת הפטרוזיליה. לפזר מעל מעט מלח ים ולזלף שמן זית
.להמשיך ולסדר את שכבות החצילים באופן זה. לשמור את הצינצנת במקרר
 

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License