11/02/2011

ג'ינג'ית ,שובבה וסופר טעימה ..! :עוגת גזר תפוז מופלאה

אמא'שלי אוהבת לספר שזה התחיל אצלי מוקדם ..התחביב הטעים הזה וכמה סבלנות שהיתה לי אז ! (נו,גם היום לא חסר..) ,הייתי יושבת בספריה העירונית או משאילה ספרי בישול ישנים שכבר אי אפשר היה לרכוש אז בחנויות ולומדת אותם .מתכונים נבחרים הייתי משכתבת בכתב יד נאה למחברות שורה בעלות כריכה קשה,הנה דוגמא


כמובן שלעיתים זה בא על חשבון השקעה בלימודי בית הספר... הגעתי לכל השעורים הכנתי שעורים ,עברתי את כל המבחנים אבל לא ממש למדתי. בגיל 14 לערך עת הסתגרתי כל יום שישי במטבח (ולאף אחד אסור היה להפריע לי !) והכנתי באופן סדרתי מיני עוגיות ועוגות לכל המשפחה ולכל השבוע גם התאהבתי במורה לפיסיקה : עמינדב .לא ברור לי מדוע שנים לאחר תום הלימודים שמרתי את המבחן בפיסיקה בו קיבלתי 90 לצד חתימתו של המורה. נו, חולשה לגברים נאים לא עוברת או בעצם משתבחת עם השנים.. היום יכול להיות להם שיער מאפיר זה יפה
אתמול נזכרתי בעוגיות השומשום (מסוג 'עבאדי') של הדודה של אבא. פתחתי את מחברת המתכונים מאז ועיינתי במתכון . דפים ספורים אחרי גיליתי שוב את עוגת הגזר והתפוזים. עוגה שהכנתי למשפחה באותם הימים והרבה
החלטתי לשחזר את טעם הילדות הרחוקה .. הנה העוגה. כמה פשוטה ,ככה טעימה. קצת ג'ינג'ית, לחה ומפנקת לא כמו עוגת גזר-תפוז סטנדרטית. שימו הרבה גרדית תפוז ותרגישו חופשי להגדיל את תמונות העוגה על המסך

:את העוגה מכינים בשלבים
.קודם יש לבשל את הגזר עד לריכוך ואז למעוך אותו למחית


מחית הגזר תוסף לתערובת העוגה. העוגה נאפית מהר בתנור (25 דקות) בתבנית מלבנית גדולה. לאחר צינונה המוחלט יש לצפות אותה בזיגוג תפוזי ולחתוך לכל גודל רצוי . מושלם לכל שעה של היום. באחריות
עוגת גזר תפוז
החומרים לעוגה:
מאה וחמישים= 150 גרם חמאה רכה
מאה וחמישים = 150 גרם סוכר לבן =3/4 כוס
שלוש מאות וארבעים = 340 גרם מחית גזר מבושל ,לא חמה
ביצה גדולה 
מאתיים ושמונים = 280 גרם קמח רגיל = 2 כוסות
שתי= 2 כפיות אבקת אפיה = 8 גרם
רבע = 1/4 כפית מלח
זסט /גרידת תפוז מתפוז ,אבל תשאירו מעט לציפוי
שלושת רבעי = 3/4 כוס קוקוס
שליש = 1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
החומרים לציפוי:
שלושת רבעי= 3/4 כוס אבקת סוכר ,קל לטחון סוכר במטחנת תבלינים
זסט/קליפת תפוז מגוררת
שלוש = 3 כפות מיץ תפוזים
-
תבנית מלבנית בגודל 20 על 30 ס"מ + - מרופדת בנייר אפייה
:הכנת העוגה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בקערת מיקסר (או קערה לערבוב ידנית) להקרים היטב חמאה וסוכר
.להוסיף ביצה ומחית גזר ולערבב היטב
:בקערה נפרדת לערבב
.קמח,אבקת אפייה ומלח
.להוסיף את תערובת הקמח לקערת המיקסר ולערבב
.להוסיף גרידת תפוז,קוקוס ומיץ תפוזים. לערבב לתערובת אחידה
.לשטח את תערובת העוגה בתבנית . לאפות כ- 25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
.לקרר (בחוץ) את העוגה לחלוטין
:ציפוי
.לערבב את כל חומרי הציפוי ולמרוח על כל העוגה
.לפני ההגשה לחתוך למלבנים/ריבועים בכל גודל רצוי
.ניתן להגיש על צלחת או בעטרות נייר
.העוגה עוברת היטב הקפאה

No comments:

assets Creative Commons License