31 March 2011

* מתכון ללחמניות מיוחדות

לחמניות
 התכוננו ליום לימודים ארוך במטבח יחד עם קמח, מים,שמרים .. היום (או בעצם מחר) יהיו כאן לחמניות. הלחמניות הללו מכילות כמות קטנה מאוד של שמרים ועוברות הרבה מאוד שעות של התפחה. התפיחות הרבות תורמות ללחמניות לארומה מיוחדת המתפתחת הודות לתהליך התפיחה האיטי. הריח של הלחמניות מצויין, גם הטעם, המראה נאה והקרום מתפצפץ. הלחמניות קטנטנות ושוות. להוציא מהתנור לחתוך מעט ..ולשים הרבה חמאה .. וריבה
.התחילו את ההכנה יום לפני או מוקדם בבוקר, רק לעת לילה יהיו הלחמניות מוכנות
 

לחמניות אירופאיות
הכמות: 12 לחמניות קטנות
 להכין לילה לפני:סטרטר
חצי כוס מי ברז קרים
כוס אחת קמח לבן רגיל = 140 גרם
שמינית כפית שמרים יבשים= כחצי גרם
:לבצק
כל כמות הסטרטר הרשומה למעלה
שלוש וחצי כוסות קמח לבן רגיל = 490 גרם
כוס מים פושרים
כפית וחצי כפיות מלח דק
רבע כפית שמרים יבשים =0.8 גרם
:ציפוי
חלבון מביצה גדולה טרוף ומעורב עם חצי כוס מים
:אופן ההכנה
:הכנת הסטרטר
.לערבב את כל מרכיבי הסטרטר עד קבלת תערובת חלקה
.לכסות ולהניח בחוץ לכל הלילה
כמות התערובת ההתחלתית של הסטרטר = כוס מדידה. לאחר מספר שעות (יחד עם כמות השמרים הקטנה) התערובת תתפח לשתי כוסות לפחות. חשוב לדאוג לכלי קיבול גדול (גבוהה מספיק) עד לסיום התפיחה

:הכנת הבצק
.לערבב את כל מרכיבי הבצק, כולל הסטרטר לבצק אחיד וגמיש
.להמשיך ללוש את הבצק עוד דקות אחדות ידנית או במיקסר
.לכסות ולהתפיח את הבצק למשך 3 שעות. (כמות השמרים מועטה והבצק יתפח לאט)
ללוש את הבצק פעם אחת לאחר שעה של התפחה (מתוך 3 השעות) ואחר כך שוב לאחר השעתיים האחרונות
:עיצוב הלחמניות
להעביר את הבצק למשטח מקומח קלות ולחלקו ל- 12 חלקים שווים. (הבצק נעים במיוחד לעיבוד)
כל חלק בצק לגלגל לכדור מהודק ויפה
:תפיחת הלחמניות
.להניח את כל הלחמניות במרחקים על תבנית אפיה, לכסות קלות
.להניח להתפחה במשך 1-2 שעות
הלחמניות לא אמורות להכפיל את נפחן והן יהפכו מעט לשטוחות, זה בסדר, בזמן האפייה הן ישובו לעלות שוב
כעת להכניס את התבנית עם הלחמניות (עם כיסוי- שקית ניילון) למקרר ולהתפיח במקרר במשך 2-3 שעות
.גם בקירור הלחמניות יתפחו ויתעגלו
.לקראת סיום זמן התפיחה במקרר לחמם את תנור האפייה לחום גבוה של 220 מעלות
:אפייה
בקערית לטרוף ידנית את החלבון, להוסיף את המים . (לא יעשה שימוש בכל כמות הזיגוז אבל כמות המים תתן לו את הדילול המתאים להברשת הלחמניות)
.להוציא את התבנית עם הלחמניות מהמקרר ולהבריש כל לחמניה בזיגוג חלבון-מים
.לחרוץ כל לחמניה במרכז בחתך בינוני בעומק של כ- 6 מ"מ
.לאפות את הלחמניות בתנור החם כ- 25 דקות (או מעט פחות) עד שהן זהובות היטב
:ניתן להוציא את הלחמניות מיד בתום האפייה. אפשרי
.לכבות את התנור, לפתוח מעט את הדלת ולהשאיר את הלחמניות עוד דקות אחדות בפנים
.את הלחמניות הנותרות יש לשמור בהקפאה
מתכון על פי קינג ארתור פלאוור
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License