30 March 2011

עשה לי ג'וליאן - קולפן ג'וליאן - פטנט מוצלח

חיתוך ירקות לג'וליאנים
יש המשתמשים במנדולינה או סכין חדה בשביל ליצור פסי ירק ארוכים ודקיקים. החיתוך דורש מיומנות מסויימת ומידת זהירות בזמן החיתוך. השבוע רכשתי קולפן ג'וליאן (25 ש"ח- לא פרסומת) שהכין לי ג'וליאנים של גזר בשניות ממש. כל שיש לעשות זה לנקות/לקלוף את הירק ולהשתמש בקולפן כמו בכל קולפן אחר. רצוי לבצע את פעולת 'הקילוף' מעל קערה רחבה
?מה חדש במוצר
הקולפן נאה לשימוש, צבעוני ומצוייד בלהב חד ומשונן (ולא להב חלק כמו בקולפנים רגילים). אוחזים בידית האחיזה ומעבירים את הקולפן על הירק מלמעלה למטה. בצילומים הבאים ניתן לראות את התוצאה
:מה לעשות עם הג'וליאנים, של גזר למשל
.טריים - כתוספת לכל סלט/מנה או לקישוט
.להוספה לתבשיל 'מוקפץ'
.כתוספת צבע וטעם למנה בזמן/אחרי הבישול
.לנישנוש
.להקפצה בבוק
.לחמם מעט שמן זית, להוסיף את הג'וליאנים של הגזר ולבחוש במשך דקה


:בצילום בצד ימין הגזר לפני ההקפצה , משמאל לאחר דקה אחת של הקפצה בווק בשמן זית


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License