15/04/2011

מהמטבח הצמחוני: קציצות כרישה,תפוחי אדמה וקישואים

~~~~קציצות כרישה,תפוחי אדמה וקישואים~~~~~

השף של מסעדת סרנדה הניו יורקית יצר לביבה (הוא קורא לזה פנקייק) על בסיס ירק. הלביבה או קציצת הירק מורכבת בעיקר מכרישה, תפוח אדמה וקישוא בתוספת קמח, ביצה ותבלינים בסיסיים. הרעיון שלו מצא חן בעיני וניגשתי להכין, כמובן שאילתרתי. ברגע שהקערה עם כל מרכיבי הקציצות (לפני עירבובם) היתה מונחת על משטח הצילום המואר, קרתה תקלה. המצלמה הקטנה בת השש סרבה לצלם. (אולי זו בעיה חשמלית?) מבואסת משהו עירבבתי את המרכיבים ושבתי למטבח לטגן את הקציצות
ג'יימס, שף המסעדה הניו יורקית מציין שמומלץ לבשל את הכרישה היטב לפני הוספתה ליתר המרכיבים כי רק באופן זה יודגש טעמה המתקתק והטבעי. קציצות הירק דורשות הכנה מוקדמת: נחוץ להכין כל ירק קודם בנפרד. זה דורש מעט עבודה אבל התוצאה שווה
קציצות ירק יפות, טעימות שהוו תוספת יפה/ארוחה קלה. באופן מפתיע היה צורך במעט שמן (קנולה) לטיגון

קציצות כרישה,תפוחי אדמה וקישואים
החומרים
מאתיים וארבעים גרם תפוחי אדמה שטופים ולא קלופים -כשלושה קטנים
כרישה אחת גדולה מאוד - החלק הלבן וגם מעט מהירוק פרוסה דק מאוד
קישוא לא קלוף מגורד דק = כוס ,קשוא בינוני יספיק
ביצה גדולה
רבע כוס קמח רגיל
שליש כוס גבינת פרמזן מגורדת - שמתי גבינה הולנדית מגורדת (מוצר טעים של טרה+נוח לשימוש
כפות ספורות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס לטעם
-
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
תפוחי האדמה: לחמם תנור/טוסטר אובן לחום 200 מעלות. לאפות את תפוחי האדמה עד שהם רכים. לצנן מעט, לקלוף ולגרד במגרדת גסה. להניח בצד
כרישה: להרתיח מי מלח בסיר בינוני. להוסיף את פרוסות הכרישה . לבשל 4-5 דקות (עד ריכוך). לסנן היטב. להניח בצד
קישואים: לשים את הקישואים המגורדים בקערה ולזרות מעט מלח, להניח למשך 10 דקות. לסחוט מהנוזלים. להניח בצד
בקערה גדולה לערבב: תפוחי אדמה, כרישה , קישוא,ביצה, קמח ,גבינה מגורדת ופטרוזליה
.לתבל במלח ופלפל שחור גרוס טרי ולערבב הכל היטב
לחמם מעט שמן קנולה במחבת (טפלון גדולה). למדוד כמות של רבע כוס תערובת קציצות וליצור קציצות לא עבות מאוד
.להניח את הקציצות במחבת ולטגן דקות ספורות משני הצדדים
.להגיש חם

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

assets Creative Commons License