21 August 2011

*חצילים בפרמזן-מתכון איטלקי ממטבחו של השף קיט סנאו

השף החביב שלח לי אתמול מתכון אהוב של אמו : חצילים בפרמזן בנוסח איטלקי
המתכון המשפחתי הזה מוכן כחמישים שנה ונראה טעים, ישים וקל הכנה בכל בית. השף מנדב טיפים
לבחור חצילים טובים-
לקלוף את החצילים (לאחר קטימת הקצוות) בעזרת קולפן ירקות (זה עובד!) או סכין חדה-
לפרוס את החצילים לפרוסות בעובי זהה-
לא נחוץ לזרות על פרוסות החצילים מלח או להשרותם לפני-
למרות שם המנה: "חצילים בפרמזן" מומלץ להשתמש בתערובת שלוש גבינות-
גבינת פרמזן, גבינה שוויצרית וגבינת מוצרלה
להשתמש בצינצנת רוטב מוכן של פלפלים או עגבניות -
להשתמש בתבנית אפייה כבדה וטובה-
לאפות את החצילים מכוסים בנייר כסף במשך כל זמן האפייה (נייר מהסוג העבה יותר)-
ראו כיצד השף מכין את המנה
 


השף קיט סנאו הוא מייסד אתר האוכל
:איך מכינים
מכינים את 2 החצילים הגדולים לפי המפורט מעלה בטיפים של השף (לקלוף ולחתוך לפרוסות אחידות)
:לקערה אחת טורפים
שש ביצים
לתבל במלח, פלפל שחור גרוס טרי ומעט תערובת תבלין איטלקי
:בקערה נוספת לערבב
קמח, מלח ותבלינים
-
(לטבול כל פרוסת חציל בתערובת הקמח (מנערים מהקמח המיותר
.טובלים את פרוסות החצילים בתערובת הביצים
.מטגנים את פרוסות החצילים במחבת עם שמן. לטגן משני הצדדים עד שהפרוסות זהובות
:סידור ואפייה
(למרוח את תחתית התבנית ברוטב שבחרתם (רוטב עגבניות מוכן בצינצנת זה טוב
.לסדר מעל הרוטב שכבה של פרוסות חצילים מטוגנות
.מעל לפזר תערובת של גבינות
.למרוח שוב שכבת רוטב, שוב חצילים וגבינות
.להמשיך לסדר את השכבות עד שנגמרים החצילים
.השכבה האחרונה תהיה של גבינות
.לפזר מעל הגבינה מעט תערובת תבלין איטלקי
לכסות את התבנית (השף לא ציין גודל תבנית אך תבנית בגודל לערך של 20 על 30 ס"מ תתאים) בנייר כסף
.לאפות בתנור חם - 180 מעלות במשך כ- 45 דקות
...השף ממליץ לאכול את החצילים למחרת כי זה משתבח.. אבל מי יכול להתאפק 

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License