01/11/2011

* המתכון הסודי של מסעדת טרייד(בוסטון ) הכינו פפריקה המעושנת-

מתכונים מהווים אחד מכלי הפרסום גם של מקומות הסעדה על סוגיו השונים. ה'טריק' הוותיק עובד אצלנו בארץ ועוד קודם לכן בעולם. חלקם של המתכונים מהוקצעים לעילא ולעילא, עם אחדים יש לנהוג במידת זהירות. כמו לקבל דרינק קטן ולא צפוי מידי השף בתום הארוחה, לקבל הנחה לא צפויה מבלי שבקשת או שי קטן. העלות לעסק נמוכה לעומת התועלת. הלקוח חוזר
השפית ג'ודי אדאמס פתחה לאחרונה בבוסטון יחד עם שני שותפים נוספים מסעדה חדשה. המסעדה ממוקמת בבניין היסטורי משופץ מהמאה ה -19. המסעדה נקראת טרייד
Trade
 הרעיון לשם ומיושם בתפריט המקום קיבל השראה מהמסעות הקולינריים של ג'ודי המקימה ויוזמת הקונספט
המקום מגיש מיני מנות צמחוניות, בשריות, מרקים, סלטים, לחמים שטוחים, פלטות, סנדוויצ'ים, מנות אקסטרא לא גדולות וגם קינוחים
המסעדה מפרסמת את 'סודות' אחת ממנות האקסטרא שבתפריט (למטה), מנת תוספת של תפוחי אדמה. השף אנדריו הברט, השותף למיזם קיבל את ההשראה לתיבול המנה מרוטב מרוקאי מסורתי מתובל בפפריקה בשם צ'רמולה. ההבדל בין תיבול המנה במסעדה לבין הרוטב המסורתי הוא הפיכת חלק ממרכיבי הרוטב לתערובת תבלינים יבשה. התבלינים מעורבים עם תפוחי האדמה המוכנים והפריכים. טרם הכנתי את המנה אך המתכון מעורר סקרנות וטעם טוב


 tastingtable.comמקור הצילום
תפוחי אדמה פריכים עם מלח-פפריקה מעושנת
Recipe adapted from Jody Adams and Andrew Hebert , Trade, Boston, MA
:המרכיבים למלח הפפריקה
חצי כפית זרעוני כמון
כפית זרעוני כוסברה
כפית פפריקה חריפה מעושנת
חצי כפית אבקת זנגויל טחון
חצי כף מלח גס
-
:לתפוחי האדמה
ארבע מאות וחמישים גרם תפוחי אדמה קטנים נקיים ויבשים
כפית מלח גס
עלה דפנה
רבע כוס שמן קנולה
שתי כפות שמן זית כתית מעולה
רבע כוס עלי כוסברה
 
:אופן הכנת מלח הפפריקה
.במחבת קטנה על להבה בינונית לערבב את זרעוני הכמון והכוסברה
.לערבב במשך כ- 3 דקות או עד שמרגישים בארומה של התבלינים. להסיר מהלהבה
.להוסיף למחבת את הפפריקה והזנגויל. לצנן לחלוטין
.לטחון את התבלינים במטחנת תבלינים/מטחנת קפה
.להוסיף את המלח (לא לטחון אותו). לשמור בצד

:אופן הכנת תפוחי האדמה
.לסדר את תפוחי האדמה בסיר. להוסיף מי ברז עד לכיסויים המלא ועוד קצת 1.25 ס"מ נוספים
.להוסיף לסיר את המלח ועלה הדפנה ולהביא לרתיחה
.להנמיך את הלהבה ולבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך. זה יארך כעשר דקות
.להוציא את תפוחי האדמה מהסיר, להניחם לצינון
-
.בעזרת כרית כף היד ללחוץ מעט על כל תפוח אדמה על מנת לשטחו מעט. להזהר לא ל'פרק' אותו
.להוסיף את שמן הקנולה למחבת גדולה על להבה בינונית
.כעת להוסיף את תפוחי האדמה, לנער את המחבת ולבשל במשך כ- 3 דקות
.או עד שתפוחי האדמה מזהיבים היטב (וקצת משחימים) ומקבלים מעטה קריספי
.לתבל את תפוחי האדמה בתערובת התבלינים שהוכנה קודם
.לזלף מעל את שמן הזית
.לקשט מעל בעלי הכוסברה
.להגיש מיד

No comments:

assets Creative Commons License