04 November 2011

* ~~~~מקלוני לחם שמנמנים- חם וטרי מהתנור~~~

לוריין פסקל הבריטית החלה את הקריירה שלה כדוגמנית דווקא. זה שנים שהיא מככבת בתוכניות טלויזיה, מוציאה לאור של ספרי בישול וגם אופה מקלוני לחם שמנמנים .. המקלונים נקראים
Big, fat salt and pepper breadsticks
. כאן , במדור האוכל פורסם המתכון לראשונה BBC
המתכון הריץ אותי למטבח כבר הבוקר 

מתכון המקלונים פשוט, קל להכנה יתאים גם למי שלא הכין מאפה שמרים מעולם


מקלוני לחם שמנמנים
:החומרים
ארבע מאות וחמישים גרם קמח לבן מיוחד ללחם =3 כוסות ועוד חמישית הכוס
שתיים וחצי כפיות שמרים יבשים =7 גרם
כפית וחצי מלח דק
מאתיים וחמישים עד 290 מ"ל מים חמימים
:למריחה
שתי כפות שמן זית
מלח גס
שומשום
פלפל שחור
:אופן ההכנה
.לצקת את הקמח המנופה לקערת המיקסר. לערבב פנימה את השמרים והמלח
להוסיף לקערה מספיק מים ליצירת בצק רך אך לא דביק. לצקת את המים בהדרגה, בזמן שהמיקסר עובד. להתחיל עם 250 מ"ל מים, ללוש ואת יתר כמות המים להוסיף ע"פ הצורך ובהדרגה. שמתי 290 מ"ל מים. הכמות תשתנה בהתאם לרמת לחות הקמח
.ללוש את הבצק במיקסר כ- 5 דקות או ידנית במשך כ -10 דקות
להעביר את הבצק (הבצק יחסית 'קשה' לבצקי לחמניות) למשטח רידוד רצוי משטח סיליקון
לחלק את הבצק ל- 12 חלקים שווים. כל חלק בצק ישקול כ- 60 גרם. במידה ואין ברשותכם משקל פשוט חתכו את הבצק ל- 2 . כל חלק חצו והמשיכו כך עד קבלת 12 יחידות בצק
ללוש מעט כל חלק בצק, לגלגל לכדור. את הכדור לגלגל לצורת מקלון (על משטח) באורך כ- 25 ס"מ וברוחב 2 ס"מ לערך. להניח את מקלוני הלחם במרחקים על תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה. כל המקלונים יכנסו לתבנית אחת
לחרוץ כל מקלון לאורכו (חריץ שטחי) בעזרת סכין חדה (או סכין 'גילוח' מיוחד) להשאיר את הקצות לא חרוצים
לכסות ולהתפיח במשך 30 דקות או עד שהמקלונים מכפילים את נפחם
.בינתיים לחמם את תנור האפייה לחום גבוה - 200 מעלות
.להבריש את מקלוני הלחם בשמן הזית
לפזר על המקלונים (לבחירתכם) שומשום או מלח גס או פלפל שחור. או - על כל מקלון ציפוי אחר לטעמי שומשום מוצלח יותר
לאפות בשליש העליון של התנור למשך כ- 20 דקות או עד שהמקלונים בצבע זהוב-חום (הפעלתי קצת טורבו באמצע האפייה) לאחר 12 דקות אפייה מרגישים ריח של לחם בבית
.לאכול טרי מהתנור

 
חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי המונים

1 comment:

לינדוש - כי עוגות זה לא רק טעם said...

תודה על המתכון ..
הלחמים או כמו שאת קוראת להם מקלונים שמנים טעימים לי ...הכנתי את החמאה וריבה ,מחכה למשלוחה.
בוקר ושבוע טוב יקירה.
לינדוש.

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License